Мјере Приштине удар на регион

Црнадак поручио је Беџету Пацолију, који на састанку представља Приштину, да су ове мјере неодрживе, да су срамотне и да Приштина на овај начин не удара само на Србију и БиХ, него на цијели регион.

Република Српска 30.11.2018 | 11:45
Мјере Приштине удар на регион
У Будви је у току састанак министара иностраних послова Западног Балкана (WБ6), на којем учествује и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

Главне теме овог састанка су европске интеграције региона, питања инфраструктурне повезаности, дигитализације и младих, као и припрема следећег Самита ЕУ-Западни Балкан, који ће се одржати у Пољској.



Министар Црнадак је на почетку састанка тражио да се на дневни ред стави и одлука Приштине о увођењу такси од 100% на робу из БиХ и Србије.

Поручио је Беџету Пацолију, који на састанку представља Приштину, да су ове мјере неодрживе, да су срамотне и да Приштина на овај начин не удара само на Србију и БиХ, него на цијели регион.

Састанку присуствују министри иностраних послова земаља Западног Балкана, осим Ивице Дачића, који се налази у посјети Кипру заједно са предсједником Србије Александром Вучићем.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

милосрдје

30.11.2018 11:37

Увести контрамјере. Клин се клином избија - удувијек било, а вази и данас!

ОДГОВОРИТЕ