Mjere Prištine udar na region

Crnadak poručio je Bedžetu Pacoliju, koji na sastanku predstavlja Prištinu, da su ove mjere neodržive, da su sramotne i da Priština na ovaj način ne udara samo na Srbiju i BiH, nego na cijeli region.

Republika Srpska 30.11.2018 | 11:45
Mjere Prištine udar na region
U Budvi je u toku sastanak ministara inostranih poslova Zapadnog Balkana (WB6), na kojem učestvuje i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Glavne teme ovog sastanka su evropske integracije regiona, pitanja infrastrukturne povezanosti, digitalizacije i mladih, kao i priprema sledećeg Samita EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u Poljskoj.



Ministar Crnadak je na početku sastanka tražio da se na dnevni red stavi i odluka Prištine o uvođenju taksi od 100% na robu iz BiH i Srbije.

Poručio je Bedžetu Pacoliju, koji na sastanku predstavlja Prištinu, da su ove mjere neodržive, da su sramotne i da Priština na ovaj način ne udara samo na Srbiju i BiH, nego na cijeli region.

Sastanku prisustvuju ministri inostranih poslova zemalja Zapadnog Balkana, osim Ivice Dačića, koji se nalazi u posjeti Кipru zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

milosrdje

30.11.2018 11:37

Uvesti kontramjere. Klin se klinom izbija - uduvijek bilo, a vazi i danas!

ODGOVORITE