Имамо 16 учесника 1/16 финала Лиге Европе и...

. . . седам сигурних носиоца на жребу! Међу њима је и загребачки Динамо. . .

Фудбал 30.11.2018 | 14:45
Имамо 16 учесника 1/16 финала Лиге Европе и...
Синоћ смо писали да није баш уобичајено да коло пре краја готово 90 одсто учесника осмине финала Лиге шампиона буде познато. У Лиги Европе ситуација је значајно другачија. Тако после мечева пете рунде имамо свега 16 екипа које су овериле пласман у шенаестину финала, односно тек половину, и то рачунајући три сигурна тима која долазе из Лиге шампиона. 

Додуше, за разлику од ЛШ, овде се већи број екипа већ позиционирао за жреб. Тако знамо да ће у јачем шеширу сигурно бити: РБ Салцбург (Аустрија), Зенит (Русија), Динамо Загреб (Хрватска), Арсенал (Енглеска), Ајнтрахт Франкфурт (Немачка), Динамо Кијев (Украјина) и Челси (Енглеска). Ти тимови неће моћи међусобно да се састану у првој елиминационој рунди. У други шешир ће, за сада је сигурно: Фенербахче (Турска), Спортинг Лисабон (Португал) и Лацио (Италија). Три тима биће распоређена тек после шесте рунде, у зависности од тога да ли заузму прво или друго место у групи и то су: Бајер Леверкузен (Немачка), Цирих (Швајцарска) и Бетис (Шпанија). 

У жреб за 1/16 финала Лиге Европе упада и осам трећепласираних клубова из Лиге шампиона. Четири ће у јачи, четири у слабији шешир, у зависноти од броја бодова које су освојили у ЛШ. Тренутно имамо три сигурна тима. То су Бриж, Валенсија и Бенфика. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар