Imamo 16 učesnika 1/16 finala Lige Evrope i...

. . . sedam sigurnih nosioca na žrebu! Među njima je i zagrebački Dinamo. . .

Fudbal 30.11.2018 | 14:45
Imamo 16 učesnika 1/16 finala Lige Evrope i...
Sinoć smo pisali da nije baš uobičajeno da kolo pre kraja gotovo 90 odsto učesnika osmine finala Lige šampiona bude poznato. U Ligi Evrope situacija je značajno drugačija. Tako posle mečeva pete runde imamo svega 16 ekipa koje su overile plasman u šenaestinu finala, odnosno tek polovinu, i to računajući tri sigurna tima koja dolaze iz Lige šampiona. 

Doduše, za razliku od LŠ, ovde se veći broj ekipa već pozicionirao za žreb. Tako znamo da će u jačem šeširu sigurno biti: RB Salcburg (Austrija), Zenit (Rusija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Arsenal (Engleska), Ajntraht Frankfurt (Nemačka), Dinamo Kijev (Ukrajina) i Čelsi (Engleska). Ti timovi neće moći međusobno da se sastanu u prvoj eliminacionoj rundi. U drugi šešir će, za sada je sigurno: Fenerbahče (Turska), Sporting Lisabon (Portugal) i Lacio (Italija). Tri tima biće raspoređena tek posle šeste runde, u zavisnosti od toga da li zauzmu prvo ili drugo mesto u grupi i to su: Bajer Leverkuzen (Nemačka), Cirih (Švajcarska) i Betis (Španija). 

U žreb za 1/16 finala Lige Evrope upada i osam trećeplasiranih klubova iz Lige šampiona. Četiri će u jači, četiri u slabiji šešir, u zavisnoti od broja bodova koje su osvojili u LŠ. Trenutno imamo tri sigurna tima. To su Briž, Valensija i Benfika. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar