Милану Кнежевићу одређен притвор

Виши суд у Подгорици је након хапшења посланика Небојше Медојевића из Демократског фронта, навео да је уважио је жалбе Специјалног државног тужилаштва и одредио притвор Медојевићу и Милану Кнежевићу због одбијања да сведоче у предметима овог тужилаштва.

Регион 30.11.2018 | 11:33
Милану Кнежевићу одређен притвор
На сајту Суда објављено је да су они одбили да сведоче и након што су били новчано кажњени решењима ванрасправног кривичног већа Вишег суда.

- Затвор траје док сведоци К. М. и Н. М. пристану да сведоче или док њихово саслушање постане непотребно или док се кривични поступак заврши, а најдуже до два месеца рачунајући од дана и часа лишења слободе - наводи се у саопштењу Вишег суда.

Медојевић је ухапшен протекле ноћи, након седнице Скупштине Црне Горе и налази се у Заводу за извршење кривичних санкција, а Кнежевић у парламенту.

Кнежевић је синоћ рекао да је Медојевић кукавички, брутално, противуставно и противзаконито ухапшен решењем предсједника Вишег суда Бориса Савића.

Рекао је да је Савић донео одлуку која ће остати запамћена у аналима црногорског и светског правосуђа на начин да је Небојша Медојевић као сведок стављен, а не послат у затвор.

Он је истакао и да нема намеру да се добровољно преда.

- Исто је било планирано и за мене, ја сам због неких додатних консултација остао пет до 10 минута дуже у Скупштини и док разговарам с вама испред се налазе марице које желе да поступе по налогу Бориса Савића. И раније сам саопштио да немам најмеру да се добровољно предам и заједно ћу са колегама, посланицима ДФ остати у Скупштини Црне Горе до даљњег и на тај начин да демонстрирам и принципијелност и наш снажан однос и став да је у овом тренутку нападнута Скупштина Црне Горе, посланици Црне Горе, Устав Црне Горе, а најмање Небојша Медојевић и ја - рекао је он.

Иначе, Кнежевић и његов колега Андрија Мандић из Демократског фронта су оптужени и да су учествовали у покушају државног удара у Црној Гори 2016. године.

Посланици ДФ су на јучерашњој седници били против Резолуције којом су одлуке Подгоричке скупштине из 1918. проглашене ништавним.

Иначе, данас је требало да се одржи рочиште у случају "државни удар", али је оно одложено.

Судија Сузана Мугоша је казала да се данашњи претрес неже одржати, а наредна рочишта су заказана за 6. децембар, 7. децембар, 12. децембар, 13. децембар 14. децембар, 19. децембар, 20. децембар, 21. децембар, 26. децембар 27. децембар и 28. децембар сви са почетком у 9 часова.

Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић, Србољуб Ђорђевић.

Оптужницом су обухваћена и три црногорска држављанина – лидери Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ-а, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.

(Блиц/Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нострадамус

30.11.2018 22:03

Слусао сам у Скупстину Црне Горе говор Небојисе Медојевица. То је оно сто сваки постен цовјек зели да цује. Браво Медојевицу и слобода за Медојевица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.12.2018 17:22

Нелупетај мајкети цуј то је оно сто свак зели цути.

Name

Рашо

02.12.2018 18:16

Многи ту нежеле истину да чују,а онда пошто су власт могу да раде шта хоће. Слобода за Медојевића и Кнежевића

ОДГОВОРИТЕ