Истрага због "квара" на авиону

- У току провера да ли су технички проблеми авиона којим је канцеларка Ангела Меркел кренула на самит Г20 у Аргентини изазвани било каквим криминалним чином.

Свијет 30.11.2018 | 10:29
Истрага због "квара" на авиону
Како пише немачки лист "Рајнише пост", позивајући се на безбедносне изворе, истражитељи проверавају да ли инцидент, који се догодио у четвртак увече, има "криминалну позадину", а неименовани безбедносни извори кажу да ће истрага након тог случаја кренути "у свим правцима".

Истовремено, "Шпигл" пише да је до проблема дошло у целокупном комуникационом систему владиног авиона, што је довело до озбиљне ванредне ситуације, због чега је, како наводи, посада морала да приземљи авион уз коришћење сателитског телефона. 

Владин авион "ербас А340", којим су канцеларка Ангела Меркел и министар финансија Олаф Шолц кренули у Аргентину, био је приморан да синоћ непланирано слети на аеродром у Келну. 

Меркелова и Шолц су пут ка Буенос Ајресу наставили рано јутрос, али ће тамо стићи након што лидери Г20 почну разговоре. 

Извори из немачке делегације рекли су синоћ да ће авион немачке владе двоје званичника превести до Мадрида, где ће они прећи на комерцијални лет за Буенос Ајрес. 

Немачко издање "Хафингтон поста" објавило је синоћ да је авион с Меркеловом, којим је кренула на 15-часовни лет ка аргентинској престоници, принудно слетео у Келн након отказивање појединих електронских система. 

Лист "Велт" је објавио да је одлука о окретању и враћању авиона "Ербас А340" донета након једног сата лета. Хитне службе у Келну су биле обавештене на време и сачекале су авион на писти по слетању.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

;)

30.11.2018 10:22

Могао је је Додик "одбацити" нашим хелиХоптером!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

*

30.11.2018 10:54

болесно од тебе много друзе, гдје се спомиње овде Додик, опасно си прехладјен.

Name

Мислим..

30.11.2018 11:01

Шта кажу Енглези за тај случај?? Вјероватно у тровање авиона је главна осумњичена (и једина) РУСИЈА. Вјероватно ће,због квара на авиону, опет пооштравати санкције Русији

ОДГОВОРИТЕ