Istraga zbog "kvara" na avionu

- U toku provera da li su tehnički problemi aviona kojim je kancelarka Angela Merkel krenula na samit G20 u Argentini izazvani bilo kakvim kriminalnim činom.

Svijet 30.11.2018 | 10:29
Istraga zbog "kvara" na avionu
Kako piše nemački list "Rajniše post", pozivajući se na bezbednosne izvore, istražitelji proveravaju da li incident, koji se dogodio u četvrtak uveče, ima "kriminalnu pozadinu", a neimenovani bezbednosni izvori kažu da će istraga nakon tog slučaja krenuti "u svim pravcima".

Istovremeno, "Špigl" piše da je do problema došlo u celokupnom komunikacionom sistemu vladinog aviona, što je dovelo do ozbiljne vanredne situacije, zbog čega je, kako navodi, posada morala da prizemlji avion uz korišćenje satelitskog telefona. 

Vladin avion "erbas A340", kojim su kancelarka Angela Merkel i ministar finansija Olaf Šolc krenuli u Argentinu, bio je primoran da sinoć neplanirano sleti na aerodrom u Kelnu. 

Merkelova i Šolc su put ka Buenos Ajresu nastavili rano jutros, ali će tamo stići nakon što lideri G20 počnu razgovore. 

Izvori iz nemačke delegacije rekli su sinoć da će avion nemačke vlade dvoje zvaničnika prevesti do Madrida, gde će oni preći na komercijalni let za Buenos Ajres. 

Nemačko izdanje "Hafington posta" objavilo je sinoć da je avion s Merkelovom, kojim je krenula na 15-časovni let ka argentinskoj prestonici, prinudno sleteo u Keln nakon otkazivanje pojedinih elektronskih sistema. 

List "Velt" je objavio da je odluka o okretanju i vraćanju aviona "Erbas A340" doneta nakon jednog sata leta. Hitne službe u Kelnu su bile obaveštene na vreme i sačekale su avion na pisti po sletanju.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

;)

30.11.2018 11:22

Mogao je je Dodik "odbaciti" našim heliHopterom!!!

ODGOVORITE
Name

*

30.11.2018 11:54

bolesno od tebe mnogo druze, gdje se spominje ovde Dodik, opasno si prehladjen.

Name

Mislim..

30.11.2018 12:01

Šta kažu Englezi za taj slučaj?? Vjerovatno u trovanje aviona je glavna osumnjičena (i jedina) RUSIJA. Vjerovatno će,zbog kvara na avionu, opet pooštravati sankcije Rusiji

ODGOVORITE