Прича: Шта са Алексисом - како је дошло до овога?!

Ко га гледа и где би могао да добије 400. 000 евра? Неколико важних питања поставља се месец дана уочи отварања зимске трансфер пијаце.

Фудбал 01.12.2018 | 23:00
Прича: Шта са Алексисом - како је дошло до овога?!
Када се прошле зиме Манчестер јунајтед ушуњао поред градског ривала и испред носа му украо Алексиса Санчеза, многи су веровали да су Ђаволи направили круцијални потез у даљем развоју клуба. Непуних годину дана касније Алексис је никад ближи одласку са Олд Трафорда. 

Санчез није био уврштен у тим за сусрет против Јанг Бојса у Лиги шампиона, а када је Жозе Мурињо на себи својствен начин потврдио да Чилеанац није повређен, острвска јавност одреаговала је бурно и негде у међувремену постало је јасно да је некадашњи ас Арсенала вишак на Театру снова. 

Како су уопште Санчез и Јунајтед дошли до овог стадијума у односу? Спекулације говоре да је мост почео да се урушава још током летњих припрема у Сједињеним Америчким Државама.

Санчез је већ и тада био под посебном присмотром критичара, пошто са три гола на осамнаест утакмица није оправдао очекивања, а ни његов утицај на игру није био на траженом нивоу. Ове сезоне ситуација се додатно погоршала. Нико није очекивао тек један погодак и 633 минута на терену.

Негде у међувремену односи на релацији Мурињо – Санчез готово су ишчезли, а наводно Португалац верује да му много боље иде када Чилеанац уопште није у тиму. Санчезова нарав је – што на уму, то на друму. И често не зна да држи језик за зубима. А, када је у иста четири зида и Мурињо, јасно је да таква два ментална склопа не могу заједно.

Ту се јасно виде разлози Санчезове жеље да из Јунајтеда оде што пре. Следеће године Алексис пуни 30 година и жели да игра фудбал. Он сматра да треба да буде редован првотимац, што у Јунајтеду није случај. У Арсеналу се све вртело око њега, што у Јунајтеду није случај. Ни близу.

Једноставно, тактика је таква да Санчезу одузима сваку играчку слободу и креативност. То је нешто што је својствено за Муриња и једноставно годинама је на тим темељима градио успех. У Карингтону, наводно, чак влада убеђење да је Санчез мишљења да је направио највећу грешку у каријери.

Зато и следи питање – да ли ће га се Јунајтед радо одрећи? Када дођете у ситуацију да играча плаћеног 400.000 евра недељно, без разних, вртоглавих бонуса, не ставите ни на клупу, а нема здравствених проблема, вероватно сте на пола пута до одговора. Додуше, Санчезова будућност највише зависи од тога хоће ли Мурињо остати. Португалац је у сталном рату са Едом Вудвордом, који је уложио жестоке напоре даСанчеза доведе на Театар снова, као што је својевремено учинио и са Анхелом ди Маријом. Сви знамо како се та прича завршила...

Уколико би Мурињо, којим случајем, напустио Јунајтед, постоји реална шанса да се Санчезу отвори простор да заблиста и врати каријеру на прави колосек. Јер, после свега што је Алексис показао у непуних годину дана говори да апсолутно нигде неће моћи да извуче новац који добија у Јунајтеду. А ради се о заиста бруталној суми. Најплаћенији је играч Премијер лиге. То му неће више дати нико, чак ни послодавци као што су ПСЖ или Сити. Можда Кинези, али...

То нас доводи до последњих питања – где би Алексис могао? Ко га посматра и има ли заинтересованих? Све то зависи од Санчезове жеље да умањи своја потраживања. Остане ли на ових 400.000+ евра, моћи ће само да крцка дане испијајући чај у Карингтону. ПСЖ и даље мирно посматра са стране и нада се добром расплету. Баш као што је то био случај са Ди Маријом, који је после бродолома на Олд Трафорду отишао у Париз и оживео каријеру. Засад је француски шампион једини озбиљан у целој причи.

Невероватно је колико су се ствари окренуле за мање од годину дана...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар