Priča: Šta sa Aleksisom - kako je došlo do ovoga?!

Ko ga gleda i gde bi mogao da dobije 400. 000 evra? Nekoliko važnih pitanja postavlja se mesec dana uoči otvaranja zimske transfer pijace.

Fudbal 01.12.2018 | 23:00
Priča: Šta sa Aleksisom - kako je došlo do ovoga?!
Kada se prošle zime Mančester junajted ušunjao pored gradskog rivala i ispred nosa mu ukrao Aleksisa Sančeza, mnogi su verovali da su Đavoli napravili krucijalni potez u daljem razvoju kluba. Nepunih godinu dana kasnije Aleksis je nikad bliži odlasku sa Old Traforda. 

Sančez nije bio uvršten u tim za susret protiv Jang Bojsa u Ligi šampiona, a kada je Žoze Murinjo na sebi svojstven način potvrdio da Čileanac nije povređen, ostrvska javnost odreagovala je burno i negde u međuvremenu postalo je jasno da je nekadašnji as Arsenala višak na Teatru snova. 

Kako su uopšte Sančez i Junajted došli do ovog stadijuma u odnosu? Spekulacije govore da je most počeo da se urušava još tokom letnjih priprema u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sančez je već i tada bio pod posebnom prismotrom kritičara, pošto sa tri gola na osamnaest utakmica nije opravdao očekivanja, a ni njegov uticaj na igru nije bio na traženom nivou. Ove sezone situacija se dodatno pogoršala. Niko nije očekivao tek jedan pogodak i 633 minuta na terenu.

Negde u međuvremenu odnosi na relaciji Murinjo – Sančez gotovo su iščezli, a navodno Portugalac veruje da mu mnogo bolje ide kada Čileanac uopšte nije u timu. Sančezova narav je – što na umu, to na drumu. I često ne zna da drži jezik za zubima. A, kada je u ista četiri zida i Murinjo, jasno je da takva dva mentalna sklopa ne mogu zajedno.

Tu se jasno vide razlozi Sančezove želje da iz Junajteda ode što pre. Sledeće godine Aleksis puni 30 godina i želi da igra fudbal. On smatra da treba da bude redovan prvotimac, što u Junajtedu nije slučaj. U Arsenalu se sve vrtelo oko njega, što u Junajtedu nije slučaj. Ni blizu.

Jednostavno, taktika je takva da Sančezu oduzima svaku igračku slobodu i kreativnost. To je nešto što je svojstveno za Murinja i jednostavno godinama je na tim temeljima gradio uspeh. U Karingtonu, navodno, čak vlada ubeđenje da je Sančez mišljenja da je napravio najveću grešku u karijeri.

Zato i sledi pitanje – da li će ga se Junajted rado odreći? Kada dođete u situaciju da igrača plaćenog 400.000 evra nedeljno, bez raznih, vrtoglavih bonusa, ne stavite ni na klupu, a nema zdravstvenih problema, verovatno ste na pola puta do odgovora. Doduše, Sančezova budućnost najviše zavisi od toga hoće li Murinjo ostati. Portugalac je u stalnom ratu sa Edom Vudvordom, koji je uložio žestoke napore daSančeza dovede na Teatar snova, kao što je svojevremeno učinio i sa Anhelom di Marijom. Svi znamo kako se ta priča završila...

Ukoliko bi Murinjo, kojim slučajem, napustio Junajted, postoji realna šansa da se Sančezu otvori prostor da zablista i vrati karijeru na pravi kolosek. Jer, posle svega što je Aleksis pokazao u nepunih godinu dana govori da apsolutno nigde neće moći da izvuče novac koji dobija u Junajtedu. A radi se o zaista brutalnoj sumi. Najplaćeniji je igrač Premijer lige. To mu neće više dati niko, čak ni poslodavci kao što su PSŽ ili Siti. Možda Kinezi, ali...

To nas dovodi do poslednjih pitanja – gde bi Aleksis mogao? Ko ga posmatra i ima li zainteresovanih? Sve to zavisi od Sančezove želje da umanji svoja potraživanja. Ostane li na ovih 400.000+ evra, moći će samo da krcka dane ispijajući čaj u Karingtonu. PSŽ i dalje mirno posmatra sa strane i nada se dobrom raspletu. Baš kao što je to bio slučaj sa Di Marijom, koji je posle brodoloma na Old Trafordu otišao u Pariz i oživeo karijeru. Zasad je francuski šampion jedini ozbiljan u celoj priči.

Neverovatno je koliko su se stvari okrenule za manje od godinu dana...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar