Статистичари изабрали...

Модрић најбољи у 2018. години, Родригез и Пјанић испред Роналда?! Чудан избор. . .

Фудбал 01.12.2018 | 18:00
Статистичари изабрали...
Лука Модрић прикупља награду за наградом. Хрватски ас је данас проглашен за најбољег фудбалера света у избору Међунардоне федерације за фудбалску историју и статистику. У избору ИФФХС-а је гласало 90 стручњака из свих крајева света, а Модрић је однео убедљиву победу.

Хрват је славио са 272 бода, испред Лионела Месија са 144 и Едена Азара са 114 бодова. Управо је Месиосвајао ово признање у претходне три године. Међутим, занимљив је даљи редослед у гласању јер се званично најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо налази тек на десетој позицији са само пет бодова.

Четврти је Кевин де Брујне (36 гласова), па следе: Нејмар (18), Пол Погба (14), Кристијан Ериксен (10),Миралем Пјанић (7), Хамес Родригез (7), Кристијано Роналдо (5), Иско (3), Жоржњо (3), Килијан Мбапе (3), ИванРакитић (3), Филипе Кутињо (2), Тони Крос (1) и Тијаго Алкантара (1).

Чудан избор...

Иначе, Модрић је већ проглашен за најбољег играча Мундијала у Русији, као и за најбољег играча света у избору ФИФА у сезони 2017/18. Очекује се да ускоро прими и најпрестижнију индивидуалну награду у свету фудбала – Златну лопту.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар