Statističari izabrali...

Modrić najbolji u 2018. godini, Rodrigez i Pjanić ispred Ronalda?! Čudan izbor. . .

Fudbal 01.12.2018 | 18:00
Statističari izabrali...
Luka Modrić prikuplja nagradu za nagradom. Hrvatski as je danas proglašen za najboljeg fudbalera sveta u izboru Međunardone federacije za fudbalsku istoriju i statistiku. U izboru IFFHS-a je glasalo 90 stručnjaka iz svih krajeva sveta, a Modrić je odneo ubedljivu pobedu.

Hrvat je slavio sa 272 boda, ispred Lionela Mesija sa 144 i Edena Azara sa 114 bodova. Upravo je Mesiosvajao ovo priznanje u prethodne tri godine. Međutim, zanimljiv je dalji redosled u glasanju jer se zvanično najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo nalazi tek na desetoj poziciji sa samo pet bodova.

Četvrti je Kevin de Brujne (36 glasova), pa slede: Nejmar (18), Pol Pogba (14), Kristijan Eriksen (10),Miralem Pjanić (7), Hames Rodrigez (7), Kristijano Ronaldo (5), Isko (3), Žoržnjo (3), Kilijan Mbape (3), IvanRakitić (3), Filipe Kutinjo (2), Toni Kros (1) i Tijago Alkantara (1).

Čudan izbor...

Inače, Modrić je već proglašen za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji, kao i za najboljeg igrača sveta u izboru FIFA u sezoni 2017/18. Očekuje se da uskoro primi i najprestižniju individualnu nagradu u svetu fudbala – Zlatnu loptu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar