Звездо буди поносна: Марин је најбољи Нијемац у ЛШ!

Марко Марин, ду бист дер бесте деутсцхе Фуßбаллспиелер! Бројеви показују да је Звездин офанзивац најбољи Немац у Лиги шампиона! Првотимац Црвене звезде Марко Марин најбољи је немачки фудбалер у актуелној сезони Лиге шампиона.

Фудбал 30.11.2018 | 12:45
Звездо буди поносна: Марин је најбољи Нијемац у ЛШ!
"Везиста" црвено-белих је у досадашњих пет мечева постигао један гол и уписао три асистенције што је најбољи учинак од свих играча из Немачке.

На другом мјесту је ас Реал Мадрида Тони Крос са голом и две асистенције, трећепласирани је Марко Ројс из Борусије Дортмунд са асистенцијом мање, а потом следе Џошуа Химик из Бајерна и члан Хофенхајма Керим Демирбај са по две асистенције.

Марин је синоћ у Напуљу "у стилу Лионела Месија" асистирао Бену за почасни погодак Звезде на Сан Паолу (3:1), а претходно је био двоструки асистент у тријумфу над Ливерпулом (2:0), као и стрелац у дебаклу против Пари Сен Жермена (6:1).

Двадесетдеветогодишњи фудбалер који вуче порекло из Босанске Градишке, био је немачки репрезентативац у периоду од 2008 до 2010. године.

Марко Марин је показао да може да игра у било ком тиму Европе.

Нису сви фудбалери Црвене звезде ни напустили стадион Сан Паоло кад је Звездан Терзић похвалио летошњег новајлију за учинак на сусрету са Наполијем, а потврда става генералног директора клуба са Маракане, извештача са лица места (наших и италијанских) и утиска навијача српског првака, стиже и у виду конкретних података.

Наиме, Марин је статистички најутицајнији Немац у досадашњем току Лиге шампиона, кад се обрачуна допринос тимским успесима. Дао је један гол – Пари Сен Жермену на Парку принчева – а уписао је и три асистенције, две Милану Павкову у обарању Ливерпула у Београду (једна директно из корнера, а друга се води као додавање, иако је више реч о индивидуалном квалитету шпица, но опет се пише), те у среду вече ЕлФарду Бену за почасни погодак у поразу од италијанског представника.

На тај начин Марин се позиционирао као најуспешњи Немац после пет кола елитног купа, оставивши иза себеТонија Кроса из Реала (гол и две асистенције), Борусијиног Марка Ројса (један дат, један намештен), Бајерновог Џошуе Кимиха и Керема Демирбаја из Хофенхајма (по две асистенције).

То су само бројеви, али и начин на који игра бивши везиста Челсија, Вердера, Борусије из Менхенгладбаха, Севиље, Трабзона и Олимпијакоса још више употпуњује тврдњу да је Црвена звезда у њему добила играча способног да прави разлику под светлима велике позорнице.

Баш као што навијачи Бајерна певају свом председнику (Ули Хоенеß, ду бист дер бесте Манн, у преводу, Ули Хенес, ти си најбољи човек), тако би и Делије могле да поздраве свог миљеника (Марко Марин, ду бист дер бесте деутсцхе Фуßбаллспиелер, односно, Марко Марин, ти си најбољи немачки фудбалер).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар