Zvezdo budi ponosna: Marin je najbolji Nijemac u LŠ!

Marko Marin, du bist der beste deutsche Fußballspieler! Brojevi pokazuju da je Zvezdin ofanzivac najbolji Nemac u Ligi šampiona! Prvotimac Crvene zvezde Marko Marin najbolji je nemački fudbaler u aktuelnoj sezoni Lige šampiona.

Fudbal 30.11.2018 | 12:45
Zvezdo budi ponosna: Marin je najbolji Nijemac u LŠ!
"Vezista" crveno-belih je u dosadašnjih pet mečeva postigao jedan gol i upisao tri asistencije što je najbolji učinak od svih igrača iz Nemačke.

Na drugom mjestu je as Real Madrida Toni Kros sa golom i dve asistencije, trećeplasirani je Marko Rojs iz Borusije Dortmund sa asistencijom manje, a potom slede DŽošua Himik iz Bajerna i član Hofenhajma Kerim Demirbaj sa po dve asistencije.

Marin je sinoć u Napulju "u stilu Lionela Mesija" asistirao Benu za počasni pogodak Zvezde na San Paolu (3:1), a prethodno je bio dvostruki asistent u trijumfu nad Liverpulom (2:0), kao i strelac u debaklu protiv Pari Sen Žermena (6:1).

Dvadesetdevetogodišnji fudbaler koji vuče poreklo iz Bosanske Gradiške, bio je nemački reprezentativac u periodu od 2008 do 2010. godine.

Marko Marin je pokazao da može da igra u bilo kom timu Evrope.

Nisu svi fudbaleri Crvene zvezde ni napustili stadion San Paolo kad je Zvezdan Terzić pohvalio letošnjeg novajliju za učinak na susretu sa Napolijem, a potvrda stava generalnog direktora kluba sa Marakane, izveštača sa lica mesta (naših i italijanskih) i utiska navijača srpskog prvaka, stiže i u vidu konkretnih podataka.

Naime, Marin je statistički najuticajniji Nemac u dosadašnjem toku Lige šampiona, kad se obračuna doprinos timskim uspesima. Dao je jedan gol – Pari Sen Žermenu na Parku prinčeva – a upisao je i tri asistencije, dve Milanu Pavkovu u obaranju Liverpula u Beogradu (jedna direktno iz kornera, a druga se vodi kao dodavanje, iako je više reč o individualnom kvalitetu špica, no opet se piše), te u sredu veče ElFardu Benu za počasni pogodak u porazu od italijanskog predstavnika.

Na taj način Marin se pozicionirao kao najuspešnji Nemac posle pet kola elitnog kupa, ostavivši iza sebeTonija Krosa iz Reala (gol i dve asistencije), Borusijinog Marka Rojsa (jedan dat, jedan namešten), Bajernovog Džošue Kimiha i Kerema Demirbaja iz Hofenhajma (po dve asistencije).

To su samo brojevi, ali i način na koji igra bivši vezista Čelsija, Verdera, Borusije iz Menhengladbaha, Sevilje, Trabzona i Olimpijakosa još više upotpunjuje tvrdnju da je Crvena zvezda u njemu dobila igrača sposobnog da pravi razliku pod svetlima velike pozornice.

Baš kao što navijači Bajerna pevaju svom predsedniku (Uli Hoeneß, du bist der beste Mann, u prevodu, Uli Henes, ti si najbolji čovek), tako bi i Delije mogle da pozdrave svog miljenika (Marko Marin, du bist der beste deutsche Fußballspieler, odnosno, Marko Marin, ti si najbolji nemački fudbaler).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar