СП - "Орлови" у Израелу: Кренуће јако, али спремни смо!

Драган Милосављевић уверен у победу и пласман на Мундобаскет, а прижељкује да "искочи" неки од млађих и мање афирмисаних репрезентативаца.

Кошарка 30.11.2018 | 08:15
СП - "Орлови" у Израелу: Кренуће јако, али спремни смо!
Репрезентација Србије ретко је блистала у квалификацијама за Светски куп 2019, али упркос бројним проблемима, углавном објективне природе, има прилику да три кола пре краја практично обезбеди пласман на велико такмичење.

"Орлови" ће у случају тријумфа над Израелом у Тел Авиву (петак, 13.00) имати три победе више од главног конкурента за треће место у групи Л, што би била предност коју је готово немогуће испустити.

Знају то сви у табору актуелног светског, олимпијског и европског вицешампиона и решени су да већ сада отклоне највећи део дилема око одласка у Кину, наредног лета.

"Сигурно смо квалитетнија екипа, али играмо у Израелу, где знамо да нас очекује тврд меч и да ће сигурно урадити све да нас добију", рекао је новинарима Драган Милосављевић пред полазак на пут.

Искусни бек истиче да је 12 играча који ће наступити у петак спремно да пружи максимум на терену.

"Сви се осећамо добро, у форми смо, добра је и атмосфера у екипи, тако да идемо да се боримо за јако важну победу. Њом ћемо се можда и пласирати на Светско првенство, или макар прићи корак ближе".

Милосављевић је уз Бранка Лазића једини који је играо за Србију на последњем Еуробаскету, када је освојена сребрна медаља. Из актуелног састава су се на победничка постоља од 2014. до 2016. пењали Мирослав Радуљица, Стефан Бирчевић и Марко Симоновић. Логично је да се од њих овом приликом највише очекује, али...

"Било би лепо да ова утакмица 'избаци' и неког новог играча, да се афирмише неко од млађих. Момци су талентовани, имају квалитет", каже Милосављевић о Огњену Добрићу, Стефану Пену, Илији Ђоковићу, Николи Јовановићу...

Мало времена за припреме и потреба за поновним уигравањем је нешто што се већ подразумева у овом формату квалификација и на шта су "орлови" већ навикли.

Конкретно, Милосављевић се после пропуштених мечева у новембру и фебруару, када није могао да се одазове због обавеза у тадашњем евролигашу, Уникахи, вратио у национални тим у јуну.

СПРЕМНЕ ЈОШ ЧЕТИРИ ВИЗЕ

Осим домаћина Кине, на Мундобаскету ће сигурно играти Грчка, Немачка, Чешка, Литванија, Тунис и Нигерија. Победама у четвртак или петак могу да се дефинитивно пласирају и Француска, Шпанија, САД и Аустралија.

Потом је играо у септембру и сада је опет ту, али у односу на последњи "прозор" нема Богдановића, Бјелице, Недовића, Лучића, Јовића...

"Сви дођемо у репрезентацију из различитих система и треба да се уиграмо у три дана. Није нам лако, али није ни другим репрезентацијама. Видећемо... Даћемо све од себе да дођемо до победе", опет је нагласио некадашњи капитен Партизана.

Израелци су у септембру несрећно поражени од Грузије на свом паркету и од Немачке у гостима. У оба меча имали су победу "у џепу", а за разлику од нас, ово им је последња шанса за останак у трци ка Далеком истоку.

Милосављевић се присетио гостовања у Тел Авиву пред Еуробаскет 2015, када су Израел и Србија одиграли две контролне утакмице.

"Очекује нас сигурно врућа атмосфера. И пре три године смо тамо играли тврде и тешке утакмице. Они ће сада сигурно ући још јаче, јер им је утакмица од великог значаја, али спремни смо на то".

ПАРОВИ 9. КОЛА (петак):

Израел - Србија 13.00
Естонија - Грузија 18.00
Грчка - Немачка 18.00

Табела: ГРЧКА 8-0, НЕМАЧКА 8-0, Србија 5-3, Грузија 3-5, Израел 3-5, Естонија 2-6.

Преостале утакмице: Грузија - Израел, Немачка - Естонија, Србија - Грчка (3. децембра), Израел - Немачка, Естонија - Србија, Грчка - Грузија (21. фебруара), Немачка - Грчка, Србија - Израел, Грузија - Естонија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар