Миротић за сваку тројку донира 500 евра породици у Вуковару!

Кошаркаш Њу Орлеанса Никола Миротић покренуо је сјајну хуманитарну акцију у којој ће он бити главни актер у наредних 20 утакмица.  Миротић шутира тројке за породицу Варга! Крилни центар Њу Орлеанс Пеликанса укључио се у акцију хуманитарне организације "Срби за Србе".

Кошарка 01.12.2018 | 17:30
Миротић за сваку тројку донира 500 евра породици у Вуковару!
Шпански репрезентитавац црногорског порекла ће током Божићног поста за сваку постигнуту тројку донирати 500 евра угроженој породици Варга код Вуковара.

Миротић је ове сезоне један од најбољих тројкаша најјаче лиге на свету и сва прикупљена средства ће ићи за куповину куће самохраном оцу који подиже шесторо деце.

Црногорски кошаркаш просечно даје 2,7 тројки по мечу и свака му част за ову хуманитарну акцију.

Никола Миротић, као Црногорац који игра за репрезентацију Шпаније, међу љубитељима спорта у Србији никада није уживао велику популарност, а ситуација се још и погоршала након инцидента у Берлину, на Европском првенству 2015. године.

Тада је Миротић, после пораза Шпаније од Италије, отргао и поцепао српску заставу, коју му је навијач спустио на главу приликом уласка у тунел.

Дан касније се извинио поручивши:

"Дубоко жалим због своје реакције по завршетку утакмице, али ни у једном тренутку нисам знао да је то била застава, поготово застава Србије. Гледао сам у под када ми је нешто пало на лице. Ја Србију и поштујем и волим!"

Касније је у више наврата на делу показао да је заиста тако, а још једна потврда стигла је из САД током претходне ноћи.

Ас Њу Орлеанс Пеликанса саопштио је да ће под покровитељством хуманитарне организације "Срби за Србе", све до православног Божића донирати по 500 евра за сваку постигнуту тројку.

Новац је намењен за куповину куће породици Варга, из Боровог села поред Вуковара.

Самохрани отац Радослав подиже шесторо деце у нехуманим условима, а Миротић ће, с обзиром на врхунску форму ове сезоне, значајно допринети да та породица дође до топлог дома.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар