Mirotić za svaku trojku donira 500 evra porodici u Vukovaru!

Košarkaš Nju Orleansa Nikola Mirotić pokrenuo je sjajnu humanitarnu akciju u kojoj će on biti glavni akter u narednih 20 utakmica.  Mirotić šutira trojke za porodicu Varga! Krilni centar Nju Orleans Pelikansa uključio se u akciju humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Košarka 01.12.2018 | 17:30
Mirotić za svaku trojku donira 500 evra porodici u Vukovaru!
Španski reprezentitavac crnogorskog porekla će tokom Božićnog posta za svaku postignutu trojku donirati 500 evra ugroženoj porodici Varga kod Vukovara.

Mirotić je ove sezone jedan od najboljih trojkaša najjače lige na svetu i sva prikupljena sredstva će ići za kupovinu kuće samohranom ocu koji podiže šestoro dece.

Crnogorski košarkaš prosečno daje 2,7 trojki po meču i svaka mu čast za ovu humanitarnu akciju.

Nikola Mirotić, kao Crnogorac koji igra za reprezentaciju Španije, među ljubiteljima sporta u Srbiji nikada nije uživao veliku popularnost, a situacija se još i pogoršala nakon incidenta u Berlinu, na Evropskom prvenstvu 2015. godine.

Tada je Mirotić, posle poraza Španije od Italije, otrgao i pocepao srpsku zastavu, koju mu je navijač spustio na glavu prilikom ulaska u tunel.

Dan kasnije se izvinio poručivši:

"Duboko žalim zbog svoje reakcije po završetku utakmice, ali ni u jednom trenutku nisam znao da je to bila zastava, pogotovo zastava Srbije. Gledao sam u pod kada mi je nešto palo na lice. Ja Srbiju i poštujem i volim!"

Kasnije je u više navrata na delu pokazao da je zaista tako, a još jedna potvrda stigla je iz SAD tokom prethodne noći.

As Nju Orleans Pelikansa saopštio je da će pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", sve do pravoslavnog Božića donirati po 500 evra za svaku postignutu trojku.

Novac je namenjen za kupovinu kuće porodici Varga, iz Borovog sela pored Vukovara.

Samohrani otac Radoslav podiže šestoro dece u nehumanim uslovima, a Mirotić će, s obzirom na vrhunsku formu ove sezone, značajno doprineti da ta porodica dođe do toplog doma.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar