Фетел: Ишли смо уназад како је година одмицала!

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да у појединим тркама ове сезоне није био на свом најбољем нивоу.

Остали спортови 01.12.2018 | 16:30
Фетел: Ишли смо уназад како је година одмицала!
Немац каже да зна у којим сегментима морају да се поправе и он и екипа у наредној сезони Формуле 1.

Фетел је после првих десет трка био водећи у генералном пласману, али је после летње паузе победио само једном у девет трка, а титулу је одбранио Луис Хамилтон из Мерцедеса.

Немац је четвороструки светски шампион, а титулу је последњи пут освојио 2013. године, када је возио за Ред Бул, са којим је био најбољи од 2010. до 2013. године.

"Ове сезоне никада нисам имао проблем да признам грешку. Знајући колико брзо ствари могу да крену наопако, колико брзо су ствари могле да се промене, морам да анализирам неке појединости. Али, има ту и других ствари које за које мислим да су биле погрешне али о њима не треба превише размишљати и сувише компликовати. Мислим да знам шта треба да радим. Наравно, када се осврнем, мислим да нисам био на свом најбољем нивоу", рекао је Фетел.

Фетел је остварио пет победа ове сезоне, а Хамилтон 11, али грешке које је Немац направио нису биле једини разлог пораза у борби за титулу, пошто је и екипа грешила.

"Направили смо корак уназад како је година одмицала, што нас је спречило да поново будемо конкурентни, али мислим да смо схватили шта је пошло наопако. Мислим да смо извукли бројне поуке, генрално, година је била тешка. Екипа је јака и има потенцијал, али многе ствари су се догодиле унутар тима. Утицала је и смрт председника (Серђа) Маркјонеа и било је тешко".

Ова година је статистички била најбоља за Ферари од 2008. године, пошто је добре резултате остварио и Кими Раиконен.

"Морамо да анализирамо сваки детаљ и побринемо се да следеће године будемо јачи", навео је Фетел.

Он је додао да не треба заборавити ни добре ствари.

"Имали смо и трке у којима смо извукли све што смо могли из болида и тада сам урадио све што сам могао. Био сам задовољан тиме. Сада ми треба мало времена да се одморим, да се ствари стишају и да анализирам. Мислим да не морам наглавачке да променим ствари, али свакако могу да се прилагодим и будем јачи", рекао је Фетел.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар