Ливерпулу треба снага из 2004. године!

"Редси" су пре 14 година били у идентичној ситуацији коло пре краја групне фазе. Ту сезону су завршили тријумфално. . .

Фудбал 29.11.2018 | 21:25
Ливерпулу треба снага из 2004. године!
Екипа Ливерпула налази се у "небраном грожђу" после трећег пораза на три гостовања у Ц групи Лиге шампиона.

Изабраници Јиргена Клопа ће кроз две недеље морати да победе Наполи на "Енфилду", резултатом 1:0 или са два гола разлике, како би заузели једно од прва два места и пласирали се у осмину финала.

Ако Црвена звезда буде шокирала Пари сен Жермен, Ливерпул ће проћи са било каквом победом, али три бода свакако су му неопходна.

Трофејни енглески клуб био је у идентичној ситуацији и крајем 2004. На табели је водио Олимпијакос са 10 бодова, Монако је имао девет, а Ливерпул седам (сада Наполи девет, ПСЖ осам, Ливерпул шест)

У последњем колу је на "Енфилду" гостовао Олимпијакос и "редси" су морали да надокнаде 1:0 из Пиреја, што им је и успело, након преокрета у последњих 10 минута.

Славили су резултатом 3:1 (Синама Понголе 47, Мелор 81, Џерард 86 - Ривалдо 26) и домогли се другог места.

Уследило је европско пролеће без пораза - 3:1 и 3:1 против Бајера из Леверкузена, 2:1 и 0:0 против Јувентуса, 0:0 и 1:0 против Челсија, па 3:3 и пеналима 3:2 против Милана, у легендарном истанбулском финалу.

Салах и екипа имају где да пронађу инспирацију, али то је уједно и сва помоћ коју ће добити... Подсећамо, Наполи је у досадашњих пет кола једини непоражени тим у најизједначенијој групи ове сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар