Liverpulu treba snaga iz 2004. godine!

"Redsi" su pre 14 godina bili u identičnoj situaciji kolo pre kraja grupne faze. Tu sezonu su završili trijumfalno. . .

Fudbal 29.11.2018 | 21:25
Liverpulu treba snaga iz 2004. godine!
Ekipa Liverpula nalazi se u "nebranom grožđu" posle trećeg poraza na tri gostovanja u C grupi Lige šampiona.

Izabranici Jirgena Klopa će kroz dve nedelje morati da pobede Napoli na "Enfildu", rezultatom 1:0 ili sa dva gola razlike, kako bi zauzeli jedno od prva dva mesta i plasirali se u osminu finala.

Ako Crvena zvezda bude šokirala Pari sen Žermen, Liverpul će proći sa bilo kakvom pobedom, ali tri boda svakako su mu neophodna.

Trofejni engleski klub bio je u identičnoj situaciji i krajem 2004. Na tabeli je vodio Olimpijakos sa 10 bodova, Monako je imao devet, a Liverpul sedam (sada Napoli devet, PSŽ osam, Liverpul šest)

U poslednjem kolu je na "Enfildu" gostovao Olimpijakos i "redsi" su morali da nadoknade 1:0 iz Pireja, što im je i uspelo, nakon preokreta u poslednjih 10 minuta.

Slavili su rezultatom 3:1 (Sinama Pongole 47, Melor 81, Džerard 86 - Rivaldo 26) i domogli se drugog mesta.

Usledilo je evropsko proleće bez poraza - 3:1 i 3:1 protiv Bajera iz Leverkuzena, 2:1 i 0:0 protiv Juventusa, 0:0 i 1:0 protiv Čelsija, pa 3:3 i penalima 3:2 protiv Milana, u legendarnom istanbulskom finalu.

Salah i ekipa imaju gde da pronađu inspiraciju, ali to je ujedno i sva pomoć koju će dobiti... Podsećamo, Napoli je u dosadašnjih pet kola jedini neporaženi tim u najizjednačenijoj grupi ove sezone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar