Банка одобрила грешком зајам

- Сиромашна Централноафричка Република освојила је неочекивани добитак, бар на папиру.

Свијет 29.11.2018 | 11:21
Банка одобрила грешком зајам
Руска државна ВТБ банка објавила је да је тој земљи одобрила зајам од 12 милијарди долара, али је касније из банке саопштено да је по среди грешка и да таквог зајма нема.

Кредит се спомиње у кварталном финансијском извјештају ВТБ-а који је објавила руска централна банка, преноси Ројтерс.

Наиме, у извјештају је дата табела са финансијским потраживањима које ВТБ група има у десетинама земаља од 1. октобра ове године, гдје је, између осталих, наведена и Централноафричка Република са сумом од 801,9 милијарди рубаља (12 милијарди долара).

Тај износ је за преко шест пута већи од укупне годишње економске производње те земље. На питање Ројтерса везано за тај податак, из ВТБ банке су рекли да такав зајам овој бившој француској колонији у стварности не постоји.

“ВТБ банка нема изложеност у толиком обиму према Централноафричкој Републици. Највјероватније је да је овдје дошло до оперативне грешке у систему, када су земље кодиране”, навео је руски зајмодавац у одговору послатом британској агенцији.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Министар

29.11.2018 10:27

Ова вијест најбоље говори о насем менталитету. Код нас се на кредит гледа као на добитак. Када рате додју на наплату онда је банка лопов. Кредит није ниста висе до омца око врата а поготово када се профуцка као на балкану.

ОДГОВОРИТЕ