Како Звезда може до европског прољећа...?

Нада тиња, али ништа више није у рукама српског првака. . .

Фудбал 28.11.2018 | 23:35
Како Звезда може до европског прољећа...?
Црвена звезда је у Напуљу пружила најбољу игру на страни у Лиги шампиона. То је, на жалост црвено-белих, било довољно само за частан пораз после ког ипак нису изгубљене све шансе да се српски првак пласира у Лигу Европе. Звезда је, дакле, вечерас и завнично изгубила све шансе да настави такмичење у другој фази елитног такмичења, међутим нада у европско пролеће и даље тиња. 

Е сад, шта је потребно да се догоди да би Београђани презимели у Европи? 

Да будемо искрени и поштени - много тога. Конкретно, услов свих услова је да 11. децембра на Маракани падне Пари Сен Жермен. Свеци су данас тукли Ливерпул и на корак су од пласмана у наредну фазу, али још је нису обезбедили, па у Београду неће бити без мотива. Њима, како тренутно ствари стоје, бод завршава посао. С друге стране, Звезди ни тријумф над Парижанима није гарант трећег места. 

Чета Владана Милојевића заправо зависи од утакмице Ливерпул - Наполи. Само у случају тријумфа Италијана Звездина евентуална победа над ПСЖ-ом добија на значају. Сваки други исход, па и реми - а тада би Ливерпул и Звезда били изједначени; опет, у случају победе шампиона Србије над француским прваком, наравно - значио би крај овог европског циклуса, јер Редси имају бољи међусобни скор са црвено-белима. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар