Kako Zvezda može do evropskog proljeća...?

Nada tinja, ali ništa više nije u rukama srpskog prvaka. . .

Fudbal 28.11.2018 | 23:35
Kako Zvezda može do evropskog proljeća...?
Crvena zvezda je u Napulju pružila najbolju igru na strani u Ligi šampiona. To je, na žalost crveno-belih, bilo dovoljno samo za častan poraz posle kog ipak nisu izgubljene sve šanse da se srpski prvak plasira u Ligu Evrope. Zvezda je, dakle, večeras i zavnično izgubila sve šanse da nastavi takmičenje u drugoj fazi elitnog takmičenja, međutim nada u evropsko proleće i dalje tinja. 

E sad, šta je potrebno da se dogodi da bi Beograđani prezimeli u Evropi? 

Da budemo iskreni i pošteni - mnogo toga. Konkretno, uslov svih uslova je da 11. decembra na Marakani padne Pari Sen Žermen. Sveci su danas tukli Liverpul i na korak su od plasmana u narednu fazu, ali još je nisu obezbedili, pa u Beogradu neće biti bez motiva. Njima, kako trenutno stvari stoje, bod završava posao. S druge strane, Zvezdi ni trijumf nad Parižanima nije garant trećeg mesta. 

Četa Vladana Milojevića zapravo zavisi od utakmice Liverpul - Napoli. Samo u slučaju trijumfa Italijana Zvezdina eventualna pobeda nad PSŽ-om dobija na značaju. Svaki drugi ishod, pa i remi - a tada bi Liverpul i Zvezda bili izjednačeni; opet, u slučaju pobede šampiona Srbije nad francuskim prvakom, naravno - značio bi kraj ovog evropskog ciklusa, jer Redsi imaju bolji međusobni skor sa crveno-belima. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar