Монако вам жели добродошлицу у 21. вијек!

Бадијашил и Масенго први играчи рођени у овом миленијуму који су заиграли у стартној постави у некој утакмици Лиге шампиона!

Фудбал 29.11.2018 | 11:45
Монако вам жели добродошлицу у 21. вијек!
Преко путра страшни Атлетико, да изађеш на терен са бејзбол палицама опет ћеш да истрпиш батине, али Тјерију Анрију то није сметало да у фудбалски рат са Мадриђанима крене са децом. Али буквално. Просек година стартне поставе коју је Монако извео на стадион Ванда Метрополитано тачно 23,6 – поређења ради Нигерија је са 25,9 била најмлађа екипа на Мундијалу у Русији – а међу њима и двојац који се уписао у историји фудбала.

Наиме, штопер Беноа Бадијашил и везиста Ан Ноа Масенго постали су први фудбалери рођени у овом миленијуму (од 2001. па на овамо) који су заиграли у стартних 11 на некој утакмици Лиге шампиона.Бадијашил је ту нешто старији, пошто је рођен 26. марта 2001, док је Масенго на свет дошао 7. јула 2001.

Приде су ту 18-годишњи бек Ђулијан Бјанконе, па 19-годишњи Муса Сила, 21-годишњи Јури Тилеманс... И замислите само колико би то тек млад тим био да на голу није 35-годишњи Дијего Бенаљо, а као други штопер годину млађи Андреа Рађи.

Нема сумње, опасно ће Кнежеви зарадити на овим момцима... Питање је само где је на листи приоритета клупске управе његово височанство резултат?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар