Monako vam želi dobrodošlicu u 21. vijek!

Badijašil i Masengo prvi igrači rođeni u ovom milenijumu koji su zaigrali u startnoj postavi u nekoj utakmici Lige šampiona!

Fudbal 29.11.2018 | 11:45
Monako vam želi dobrodošlicu u 21. vijek!
Preko putra strašni Atletiko, da izađeš na teren sa bejzbol palicama opet ćeš da istrpiš batine, ali Tjeriju Anriju to nije smetalo da u fudbalski rat sa Madriđanima krene sa decom. Ali bukvalno. Prosek godina startne postave koju je Monako izveo na stadion Vanda Metropolitano tačno 23,6 – poređenja radi Nigerija je sa 25,9 bila najmlađa ekipa na Mundijalu u Rusiji – a među njima i dvojac koji se upisao u istoriji fudbala.

Naime, štoper Benoa Badijašil i vezista An Noa Masengo postali su prvi fudbaleri rođeni u ovom milenijumu (od 2001. pa na ovamo) koji su zaigrali u startnih 11 na nekoj utakmici Lige šampiona.Badijašil je tu nešto stariji, pošto je rođen 26. marta 2001, dok je Masengo na svet došao 7. jula 2001.

Pride su tu 18-godišnji bek Đulijan Bjankone, pa 19-godišnji Musa Sila, 21-godišnji Juri Tilemans... I zamislite samo koliko bi to tek mlad tim bio da na golu nije 35-godišnji Dijego Benaljo, a kao drugi štoper godinu mlađi Andrea Rađi.

Nema sumnje, opasno će Kneževi zaraditi na ovim momcima... Pitanje je samo gde je na listi prioriteta klupske uprave njegovo visočanstvo rezultat?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar