Прича: Иско заратио и са четвртим тренером Реала!

Ко год био на клупи "краљевског клуба" - за задатак је имао да смири Иска. Да ли је време за растанак?

Фудбал 30.11.2018 | 21:10
Прича: Иско заратио и са четвртим тренером Реала!
Шпански везиста Иско свакако припада групи играча која с правом носе епитет "самог крема светског фудбала", али је очигледно да га је његов карактер више пута спутао...

У Реал Мадриду је од 2013. године, много пута је "преломио" за овај клуб, али је исто тако чињеница да је са сваким од четири тренера у том периоду имао ситније или крупније свађе које су рушиле атмосферу унутар свлачионице.

Од Карла Анћелотија није био задовољан позицијом на којој игра, код Рафе Бенитеза се смејао на клупи када је Реал губио, од Зидана је тражио да игра више, а код Соларија...

Није га било ни на клупи за меч против Роме у Лиги шампиона (0:2), што је одмах пробудило сумњу шпанских медија, тако да последње информације са Пиринеја говоре да га је Солари казнио због тога што га је омаловажавао, односно због мајка поштовања.

Упркос свему, Реал је "повео" Иска у Рим да би се избегле приче о проблемима унутар клуба, али је јасно да не функционише све беспрекорно између њих двојице.

Иско је био незаменљив део тима код Ђулена Лопетегија који га је видео као новог "главног играча" клуба, исто је било и у репрезентацији, док је Солари другачијег мишљења и за сада му прилику даје на кашичицу.

Иска већ дуже време муче ситне повреде, али је већ пуних месец дана "фит" - недовољно да би почео иједан меч код Соларија и за сада је у шест мечева одиграо тек 77 минута.

Од играча који наступају "у пољу" - мање је одиграо само Феде Валверде.

Солари је упорно инсистирао на томе да је то "спортска одлука" и "ништа више", као и да је на играчима да дају 100% и да ће их тренери онда бирати у тим, док се и из Марселових речи може прочитати да је код Иска проблем и залагање...

"Сви смо одрасли, породични људи, знамо шта треба да радимо. Сви хоће да играју, али морају и да раде. Тако је са свим играчима - морају радити. Не кажем да он не ради, али то је фудбал".

Иско има уговор са Реалом на још четири године, а није тајна да су клубови попут Ливерпула, Манчестер ситија и Пари сен Жермена и раније показали интересовање за њега. Ове сезоне игра испод просека - као и читав Реал - и забележио је тек два гола и асистенцију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар