Priča: Isko zaratio i sa četvrtim trenerom Reala!

Ko god bio na klupi "kraljevskog kluba" - za zadatak je imao da smiri Iska. Da li je vreme za rastanak?

Fudbal 30.11.2018 | 21:10
Priča: Isko zaratio i sa četvrtim trenerom Reala!
Španski vezista Isko svakako pripada grupi igrača koja s pravom nose epitet "samog krema svetskog fudbala", ali je očigledno da ga je njegov karakter više puta sputao...

U Real Madridu je od 2013. godine, mnogo puta je "prelomio" za ovaj klub, ali je isto tako činjenica da je sa svakim od četiri trenera u tom periodu imao sitnije ili krupnije svađe koje su rušile atmosferu unutar svlačionice.

Od Karla Anćelotija nije bio zadovoljan pozicijom na kojoj igra, kod Rafe Beniteza se smejao na klupi kada je Real gubio, od Zidana je tražio da igra više, a kod Solarija...

Nije ga bilo ni na klupi za meč protiv Rome u Ligi šampiona (0:2), što je odmah probudilo sumnju španskih medija, tako da poslednje informacije sa Pirineja govore da ga je Solari kaznio zbog toga što ga je omalovažavao, odnosno zbog majka poštovanja.

Uprkos svemu, Real je "poveo" Iska u Rim da bi se izbegle priče o problemima unutar kluba, ali je jasno da ne funkcioniše sve besprekorno između njih dvojice.

Isko je bio nezamenljiv deo tima kod Đulena Lopetegija koji ga je video kao novog "glavnog igrača" kluba, isto je bilo i u reprezentaciji, dok je Solari drugačijeg mišljenja i za sada mu priliku daje na kašičicu.

Iska već duže vreme muče sitne povrede, ali je već punih mesec dana "fit" - nedovoljno da bi počeo ijedan meč kod Solarija i za sada je u šest mečeva odigrao tek 77 minuta.

Od igrača koji nastupaju "u polju" - manje je odigrao samo Fede Valverde.

Solari je uporno insistirao na tome da je to "sportska odluka" i "ništa više", kao i da je na igračima da daju 100% i da će ih treneri onda birati u tim, dok se i iz Marselovih reči može pročitati da je kod Iska problem i zalaganje...

"Svi smo odrasli, porodični ljudi, znamo šta treba da radimo. Svi hoće da igraju, ali moraju i da rade. Tako je sa svim igračima - moraju raditi. Ne kažem da on ne radi, ali to je fudbal".

Isko ima ugovor sa Realom na još četiri godine, a nije tajna da su klubovi poput Liverpula, Mančester sitija i Pari sen Žermena i ranije pokazali interesovanje za njega. Ove sezone igra ispod proseka - kao i čitav Real - i zabeležio je tek dva gola i asistenciju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar