Опет фрка - Бока неће ни да чује за реванш!

Председник Ривера зове: Будите људи, ’ајде да играмо! Поново се закувава ситуација око финала Купа Либертадорес. . .

Фудбал 29.11.2018 | 10:15
Опет фрка - Бока неће ни да чује за реванш!
Нема краја сапуници око Суперкласика у реваншу финала Купа Либертадорес. Једна ствар је јасна, ако се тај реванш буде играо, место ће бити ван Аргентине, али нови моменат у целој причи је то што је председник Боке Јуниорс Данијел Ангелићи изричит у намери да његов клуб до трофеја дође за зеленим столом, а да Ривер Плејт буде кажњен. Његов колега из Ривера Родолфо Д’Онофрио још једном је позвао менаџмент и екипу Боке да ипак изађу на реванш како би победио фудбал. А све би могло да буде јасније након још једног састанка који ће у четвртак имати дисциплински органи Јужноамеричке фудбалске конфедерације (КОНМЕБОЛ).

„Хајде да покажемо целом свету да овакви инциденти не могу да поразе фудбал. Можемо да гарантујемо безбедност људима. Поручио сам Ангелићију, дођите да играмо. Нека нас победе ако су бољи. Нека Ангелићи поштује дату реч. Доста је било конференција за медије на којима се измишљају ствари“, истакао је Д’Онофрио аргентинским медијима.

Додао је  први човек Ривера да га боли што се цела ситуација оволико закомпликовала и да представља велику срамоту за Аргентину и Јужну Америку. Нови датум реванша је 8. или 9. децембар, а потенцијални градови домаћини који су се до сада помињали су Доха и Мајами. Ипак, и ово измештање утакмице из Буенос Ајреса донеће трошкове КОНМЕБОЛ-у јер ће морати да рефундира Ривер Плејту око 2.500.000 долара на име продатих улазница.

„Врло пажљиво смо слушали све што је причао председник КОНМЕБОЛ-а, Домингез. А одлучили смо да поднесемо захтев за дисквалификацију Ривера. У жалби смо на 46 страница изнели доказе и сада чекамо одлуку дисциплинаца. Надам се да ће нам они дати све потребне одговоре. Немамо намеру да играмо било какав меч пре него што видимо шта ће они да кажу“, казао је први човек Боке, Ангелићи.

Прва утакмица одиграна је на стадиону Бомбоњера, а завршена је без победника - 2:2, а уочи реванша навијачи Ривера су напали аутобус са фудбалерима највећег ривала  који због повреда, али и психичких проблема, нису били у стању да истрче на терен.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар