Opet frka - Boka neće ni da čuje za revanš!

Predsednik Rivera zove: Budite ljudi, ’ajde da igramo! Ponovo se zakuvava situacija oko finala Kupa Libertadores. . .

Fudbal 29.11.2018 | 10:15
Opet frka - Boka neće ni da čuje za revanš!
Nema kraja sapunici oko Superklasika u revanšu finala Kupa Libertadores. Jedna stvar je jasna, ako se taj revanš bude igrao, mesto će biti van Argentine, ali novi momenat u celoj priči je to što je predsednik Boke Juniors Danijel Angelići izričit u nameri da njegov klub do trofeja dođe za zelenim stolom, a da River Plejt bude kažnjen. Njegov kolega iz Rivera Rodolfo D’Onofrio još jednom je pozvao menadžment i ekipu Boke da ipak izađu na revanš kako bi pobedio fudbal. A sve bi moglo da bude jasnije nakon još jednog sastanka koji će u četvrtak imati disciplinski organi Južnoameričke fudbalske konfederacije (KONMEBOL).

„Hajde da pokažemo celom svetu da ovakvi incidenti ne mogu da poraze fudbal. Možemo da garantujemo bezbednost ljudima. Poručio sam Angelićiju, dođite da igramo. Neka nas pobede ako su bolji. Neka Angelići poštuje datu reč. Dosta je bilo konferencija za medije na kojima se izmišljaju stvari“, istakao je D’Onofrio argentinskim medijima.

Dodao je  prvi čovek Rivera da ga boli što se cela situacija ovoliko zakomplikovala i da predstavlja veliku sramotu za Argentinu i Južnu Ameriku. Novi datum revanša je 8. ili 9. decembar, a potencijalni gradovi domaćini koji su se do sada pominjali su Doha i Majami. Ipak, i ovo izmeštanje utakmice iz Buenos Ajresa doneće troškove KONMEBOL-u jer će morati da refundira River Plejtu oko 2.500.000 dolara na ime prodatih ulaznica.

„Vrlo pažljivo smo slušali sve što je pričao predsednik KONMEBOL-a, Domingez. A odlučili smo da podnesemo zahtev za diskvalifikaciju Rivera. U žalbi smo na 46 stranica izneli dokaze i sada čekamo odluku disciplinaca. Nadam se da će nam oni dati sve potrebne odgovore. Nemamo nameru da igramo bilo kakav meč pre nego što vidimo šta će oni da kažu“, kazao je prvi čovek Boke, Angelići.

Prva utakmica odigrana je na stadionu Bombonjera, a završena je bez pobednika - 2:2, a uoči revanša navijači Rivera su napali autobus sa fudbalerima najvećeg rivala  koji zbog povreda, ali i psihičkih problema, nisu bili u stanju da istrče na teren.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar