Фјури смршао 65 кг!

Ако могу да победим депресију, могу да победим све! У центру пажње љубитеља бокса је 2. децембар када ће се у Лос Анђелесу у рингу нађи Дионтеј Вајлдер и Тајсон Фјури.

Остали спортови 28.11.2018 | 21:20
Фјури смршао 65 кг!
Биће то судар непораженог шампиона света у тешкој категорији у WБЦ верзији Вајлдера и непораженог изазивача, а бившег шампиона у WБА (Супер), WБО, ИБФ, ИБО и Тхе Ринг шампиона Фјурија.

Вајлдер, познат под надимком "Бронзани бомбердер" долази из Алабаме са импресивним скором 40-0 у каријери, од чега су 39 нокаути.

С друге стране, Фјури је "Краљ цигана" са учинком 27-0, од чега су 19 нокаути.

Иако је имао две борбе ове године и победе над Сефеом Сеферијем и Франческом Пјанетом, ова борба се може сматрати истинским повратком Фјурија у ринг након трогодишње паузе.

Фјури није боксовао од историјске победе над Владимиром Кличком у Диселдорфу пре тачно три године, када је објединио поменутих пет појасева.

Његов највећи дан у каријери је представљао и најгори. Фјури је одустао од реванша са Кличком, а потом је пао на допинг тесту. Бокс савез Британије му је одузео боксерску лиценцу и одузете су му све титуле.

"Цео живот сам напорно радио да освојим титулу, када сам је коначно имао, осетио сам огромну рупу празнине и таме. Осећао сам се као да сам једини човек на свету и безвредно. Имао сам славу, нобац, добар изглед, вирилност, могао сам да покнем прстима и одмах да добијем све што желим. Али док сам имао све, нисам имао ништа. Осећао сам да све што сам урадио у животу је ђубре", описао је Фјури свој пад у депресију.

Фјури је користио кокаин, а према његовим проценама пио 80-100 је кригли пива недељно. Угојио је на 172 килограма. Пао је на допинг тесту, остао без титула, а све то су пратиле бизарне изјаве о Јеврејима, хомосексуалцима, педофилима...

"Био сам ван контроле. Мрзео сам ту особу, особу која сам постао", рекао је Фјури.

Спасао га је – нашао је новог тренера, почео да тренира, престао да конзумира опијате и алкохол. Вратио се у теретану, трчао, уживао са породицом и изгубио 65 килограма за годину дана.

Сада га чека највећи изазов у његовом новом животу. Непоражени "бомбардер" из Алабаме.

"Вајлдер има само један стил – навали и нокаутира те. Ако то не уради, изгуби се. Само је једном у целој каријери био на дистанци. То значи да је неискусан на шампионском нивоу. Не верујем да постује издржљивост за то, менталну снагу. Његов стил ми одговара. Што више гура, пре ће да се заврши. Што више жели да задиви навијаче, пре ће да изгуби. Он већ осећа притисак, на ивици је. Ја му живим у глави. Не плаћам кирију", сматра Фјури.

"Не морам ништа да радим. Само да будем свој. Он не може да ме схвати. Ја сам човек са много лица. Он има само једно, само један пут. То је све што зна. Нема способност да спреми нокаут, није школован. А сви знамо шта ће бити ако ме не нокаутира. Сви Вајлдерови противници су га се плашили, тражили удобно место за одмор. Ако могу да победим депресију, могу да победим све", закључио је "Краљ цигана".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар