Видео: УЕФА покренула поступак против АЕК-а и Ајакса!

УЕФА је покренула поступак против АЕК-а и Ајакса због инцидената који су се догодили у Атини на утакмици Е групе Лиге шампиона.  Биће казни, УЕФА покренула поступак против Ајакса и АЕК-а! Оба клуба су прошлог петка кажњена због нереда навијача на претходним утакмицама, због чега се очекују оштрије казне, која ће разматрати случај 13. децембра.

Фудбал 29.11.2018 | 08:15
Видео: УЕФА покренула поступак против АЕК-а и Ајакса!
Челници из Ниона су оптужили грчки клуб због убацивања предмета на терен укључујући и Молотовљев коктел који је бачен на стадиону током меча у којем је Ајакс славио са 2:0.

Такође, Грци ће на тапету бити и због нереда на трибинама, пошто је делегат пријавио да су навијачи АЕК-а гађали димним бомбама и бакљама присталице холандског клуба.

С друге стране, Ајакс је под истрагом због бацања разних предмета од стране његових навијача као и ватромета на трибинама.

Најављено је да ће УЕФА о казнама одлучивати на састанку Дисциплинске комисије заказаном за 13. децембар.



Европска фудбалска унија (УЕФА) покренула је дисциплински поступак против АЕК-а и Ајакса, после нереда навијача уочи и током утакмице у Лиги шампиона у уторак.

Грчки навијачи су у уторак напали присталице Ајакса у Атини, а на стадиону уочи почетка утакмице један навијач АЕК-а је пришао до трибине на којој су били смештене присталице холандског клуба и на њих бацио молотовљев коктел.

На фотографијама се може видети ватра, упаљене бакље, али и како полиција удара поједине навијаче Ајакса. Један од навијача лежао је у локви крви.

АЕК је оптужен пошто су његови навијачи бацали предмете на терен и палили бакље, улетели у терен и правили нереде, али и јер су истакли недозвољени транспарент. Такодје, грчки клуб ће морати да одговара и за лошу организацију и блокирано степениште на трибинама. Ајакс је оптужен пошто су његови навијачи бацали предмете на терен и палили бакље.

Оба клуба су прошлог петка кажњена због нереда навијача на претходним утакмицама, због чега се очекују оштрије казне, која ће разматрати случај 13. децембра.

Ајакс је јуче победио са 2:0, головима српског фудбалера Душана Тадића и пласирао се у нокаут фазу Лиге шампиона први пут од 2005. године.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар