ЛШ: Кључни меч у групи смрти!

ПСЖ практично не сме да изгуби од Ливерпула после пораза на Енфилду!

Фудбал 28.11.2018 | 18:00
ЛШ: Кључни меч у групи смрти!
Надали су се другачијем расплету, ушли су у групу смрти као фаворити који би уз неке потешкоће требало да се обрачунају с Наполијем, да прегазе Црвену звезду и руку под руку оду у осмину финала Лиге шампиона одакле би циљали сам врх.

Међутим, Пари Сен Жермен и Ливерпул највероватније неће заједно отићи у осмину финала. Неко ће морати да испадне, а ко ће то бити, умногоме зависи од међусобног окршаја у среду увече на Парку принчева(21.00, ТВ Арена Спорт 5).

Победа у овом мечу не гарантује математички пролаз групе за ПСЖ, али би била кључни корак пред гостовање у Београду на којем су изабраници Томаса Тухела фаворити. Ливерпул би победом у Паризу и дефинитивно избацио ПСЖ из борбе за осмину финала и лакше дисао пред окршај у последњем колу с Наполијем на Енфилду. Реми би потпуно закомпликовао ситуацију пред последње коло.

ПСЖ је разочарао у досадашњем делу Лиге шампиона, осим у оној убедљивој победи против Црвене звезде. Наполи их је у два меча дебело надиграо, Ливерпул их је разбио на Енфилду. Додатну муку заТомаса Тухела пред одулучујући меч представља здравствени биланс. Нејмар и Мбапе су имали проблема с повредама и почели да тренирају тек у понедељак. Обојица ће, како је Тухел најавио на конференцији за медије, бити у стартних једанаест.

"У првом мечу резултат није био реалан однос стања на терену. Дракслер је имао прилику да нам донесе преокрет пре него што је Фирмино у надокнади дао гол за победу (3:2). Иако смо губили 2:0 показали смо менталну снагу, јер се нисмо предали", истакао је Тухел.

Јирген Клоп има на располагању скоро цео тим, али и неке дилеме... Да ли да упари Ловрена или Гомеза саВан Дајком? Већа шансе има Гомез... Коме пружити шансу у везном реду: Хендерсону, Милнеру, Кеити илиФабињу? На клупи би требало да остану Кеита и Фабињо, мада ћемо одговор на оба питања добити тек сат времена уочи дуела, када Тухел и Клоп предају званичне саставе.

"Свесни смо какву смо глупост направили у Београду, али се не осврћемо уназад. Напротив, драго ми је због тренутне ситуације. Што је теже, то више уживам
у припреми. Дошли смо у Париз да победимо, али знам да ће бити баш тешко. Важно је бити фокусиран... Јер, што је већи меч, то је већи притисак и тада је потребан највећи фокус", рекао је Клоп.

ПСЖ је под већим притиском јер ће Ливерпул имати поправни у последњем колу на Енфилду против Наполија. Клопов тим је у бољој ситуацији, али не треба заборавити да гости у овој групи нису оставрили ниједну победу и да предност домаћег терена игра огромну улогу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар