LŠ: Ključni meč u grupi smrti!

PSŽ praktično ne sme da izgubi od Liverpula posle poraza na Enfildu!

Fudbal 28.11.2018 | 18:00
LŠ: Ključni meč u grupi smrti!
Nadali su se drugačijem raspletu, ušli su u grupu smrti kao favoriti koji bi uz neke poteškoće trebalo da se obračunaju s Napolijem, da pregaze Crvenu zvezdu i ruku pod ruku odu u osminu finala Lige šampiona odakle bi ciljali sam vrh.

Međutim, Pari Sen Žermen i Liverpul najverovatnije neće zajedno otići u osminu finala. Neko će morati da ispadne, a ko će to biti, umnogome zavisi od međusobnog okršaja u sredu uveče na Parku prinčeva(21.00, TV Arena Sport 5).

Pobeda u ovom meču ne garantuje matematički prolaz grupe za PSŽ, ali bi bila ključni korak pred gostovanje u Beogradu na kojem su izabranici Tomasa Tuhela favoriti. Liverpul bi pobedom u Parizu i definitivno izbacio PSŽ iz borbe za osminu finala i lakše disao pred okršaj u poslednjem kolu s Napolijem na Enfildu. Remi bi potpuno zakomplikovao situaciju pred poslednje kolo.

PSŽ je razočarao u dosadašnjem delu Lige šampiona, osim u onoj ubedljivoj pobedi protiv Crvene zvezde. Napoli ih je u dva meča debelo nadigrao, Liverpul ih je razbio na Enfildu. Dodatnu muku zaTomasa Tuhela pred odulučujući meč predstavlja zdravstveni bilans. Nejmar i Mbape su imali problema s povredama i počeli da treniraju tek u ponedeljak. Obojica će, kako je Tuhel najavio na konferenciji za medije, biti u startnih jedanaest.

"U prvom meču rezultat nije bio realan odnos stanja na terenu. Draksler je imao priliku da nam donese preokret pre nego što je Firmino u nadoknadi dao gol za pobedu (3:2). Iako smo gubili 2:0 pokazali smo mentalnu snagu, jer se nismo predali", istakao je Tuhel.

Jirgen Klop ima na raspolaganju skoro ceo tim, ali i neke dileme... Da li da upari Lovrena ili Gomeza saVan Dajkom? Veća šanse ima Gomez... Kome pružiti šansu u veznom redu: Hendersonu, Milneru, Keiti iliFabinju? Na klupi bi trebalo da ostanu Keita i Fabinjo, mada ćemo odgovor na oba pitanja dobiti tek sat vremena uoči duela, kada Tuhel i Klop predaju zvanične sastave.

"Svesni smo kakvu smo glupost napravili u Beogradu, ali se ne osvrćemo unazad. Naprotiv, drago mi je zbog trenutne situacije. Što je teže, to više uživam
u pripremi. Došli smo u Pariz da pobedimo, ali znam da će biti baš teško. Važno je biti fokusiran... Jer, što je veći meč, to je veći pritisak i tada je potreban najveći fokus", rekao je Klop.

PSŽ je pod većim pritiskom jer će Liverpul imati popravni u poslednjem kolu na Enfildu protiv Napolija. Klopov tim je u boljoj situaciji, ali ne treba zaboraviti da gosti u ovoj grupi nisu ostavrili nijednu pobedu i da prednost domaćeg terena igra ogromnu ulogu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar