Милан без пола тима, спрема се гомила појачања!

Росонери морају да купују због тешке кадровске ситуације.

Фудбал 02.12.2018 | 22:30
Милан без пола тима, спрема се гомила појачања!
Милан је десеткован повредама, половина стартне поставе је на боловању, а иде згуснут распоред у којем ће Гатузов тим за 30 дана одиграти осам утакмица.

Нова управа клуба је дала директорима Леонарду, Газидису и Малдинију одрешене руке да у јануару доведу појачања са којима ће Милан ући у спринт за пласман у Лигу шампиона. Иако су резултати и ове сезоне испод очекиваних, Росонери су у игри за Лигу шампиона пошто им четвртопалсирани Лацио бежи само бод, а Рома заостаје три.

Распоред иде на руку Росонерима, али је проблем што је пола тима повређено. Бонавентура је завршио сезону, Биља неће на терен пре марта, Калдара је у ауту до средине фебруара, питање је када ће вратитиМускаио... Лакше повреде муче још бројне играче, али они морају да играју јер Гатузо не може да скрпи тим.

План Росонера је да у наредних месец дана како знају и умеју искористе нешто лакши распоред (Парма, Торино, Болоња, Фиорентина, Фрозиноне и СПАЛ), стисну зубе и освоје што је више могуће бодова пред зимску паузу и јануарски прелазни рок. А онда стижу појачања. Према информацијама италијанских медија, Милан увелико ради на довођењу неколицине појачања.

Бразилски офанзивни везиста Лукас Пакета би требало да буде највеће појачање пошто је Милан одавно капарисао његов потпис за 35.000.000 евра. Он ће већ у децембру почети да тренира са Росонерима како би што спремнији дочекао јануар када ће дебитовати. У понедељак се венчао и захваљујући супрузи добио португалски пасош што аутоматски значи да не заузима место за странца ван ЕУ у Милану и италијански клуб ће имати два отворена места за играче без пасоша ЕУ.

Већ месец дана се ради и на трансферу Златана Ибрахимовића. Швеђанин има огромну жељу да се врати на Сан Сиро, прихватио је Миланову понуду вредну више од два милиона евра за шестомесечну позајмицу, али још није успео да реши уговор са Галаксијем. Ибра би најрадије да раскине уговор са Лос Анђелесом и поптише на дуже од шест месеци за Милан, али то није баш лако изводљиво. Ипак, у јануару би сигурно требало да задужи опрему Росонера. На који период, то се још не зна.

Милан стеже и обруч око Сеска Фабрегаса. Шпанац није задовољан минутажом код Сарија у Челсију и жели да оде, а Милан жели да га доведе јер му фали такав играч у везном реду. Челси би га радо пустио да узме макар неко обетећење јер уговор истиче на лето, али проблем је тренер Сари који неће дозволити одлазакФабрегаса ако клуб не доведе замену.

Росонерима је хтино потребан и штопер. Можда чак и двојица. Наводно имају усмени дговор са ДијегомГодином за лето, али због повреда Ромањолија, Калдаре и Мусакија, покушавају да убрзају посао и да за 2.000.000 евра доведу Уругвајца којем уговор истиче на лето. Ипак, мало је вероватно да ће ЧолоСимеоне пустити капитерна усред сезоне и зато су реланије пције да Милан макар на шест месеци доведеКејхила или Кристенсена из Челсија. Реална опција је и Леонардов пик Родриго Кајо из Сао Паула.

А можда и најавеће појачање би могао да буде крИлни нападач Родриго де Паул који ове сезоне игра у сензационалној форми. Преговори са Удинезеом око репрезентативца Аргентине су већ почели, Милан нуди позајмицу с обавезним откупом уговора на крају сезоне за 30.000.000 евра, а играча жели и градски ривал Интер.

Неке од поменутих жеља су реализоване, неке су близе, а неке ће остати нереализоване. Сигурно је да ће бити врео јануар на Сан Сиру.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар