Нису ни свјесни каквог мајстора су продали!

Душан Тадић дао више голова него цео Саутемптон! „Победа у Атини је за наше нападнуте навијаче“, каже херој Ајакса и најављује борбу за прво место у групи Лиге шампиона.

Фудбал 30.11.2018 | 22:00
Нису ни свјесни каквог мајстора су продали!
Један са беле тачке, тек да покаже да нема проблем кад ваља преузети одговорност, макар машио у државном тиму. Један из сјајне акције целе екипе, да потврди пласман Ајакса у осмину финала Лиге шампиона. Први пут после 13 сезона.

С разлогом је Душан Тадић централна спортска личност у Холандији. Не само да се потписао испод тријумфа амстердамског гиганта у Атини, већ и због речи изговорених после меча, показавши апатију према навијачима које су грчки хулигани напали пре меча засувши их Молотовљевим коктелима.

„Скапирали смо да проблеми постоје, да су нам навијачи нападнути и зато је ово победа за њих“, поручује српски репрезентативац после 2:0 на стадиону „Спирос Луис“.

Тадић, уверили смо се у то, обожава притисак. Зато је и зграбио лопту да извезде казнени ударац на непријатељској територији.

„То су тренуци кад све зависи од мене. Највише их волим. Обожавам да преузмем одговнорност, јер је осећај неописив. Други погодак је дело комплетне екипе. Типичан ајаксовски гол. Свак’ је играо за сваког,  зато на крају није ни важно ко је дао гол или асистирао. Тако се гради, јача и одржава тимски дух“.



После пораза у дербију од ПСВ-а, пред крај септембра, Копљаници су нанизали чак 13 мечева без неуспеха, у последње време играју и ефикасно и чврсто у одбрани, па су у игри на сва трии фронта.

„Не изненађује ме пласман међу 16 најбољих клубова Лиге шампиона. Поставили смо себи циљ и остварили га. Следећи задатак је да будемо победници групе. Ако и у томе успемо добићемо, на папиру, лакшег противника у осмини финала. Ударили смо печат на досадашњи део сезоне. Баш ова победа нам диже самопоуздање. Сад морамо да се посветимо првенству и Купу Холандије, а тек за две седмице размишљаћемо о Бајерну“.

Летос се Душан Тадић после четири сезоне у Премијер лиги вратио у Холандију. И те како му прија, јер ем даје голове, ем асистира, ем то ради елегантно, док се његов претходни клуб Саутемптон мучи при реализацији. О томе сведочи готово нестваран податак да је екипа са Сент Мерица у актуелној сезони укупно постигла 12, а сам левоноги везиста 13 голова!

„Да бисте зарадили морате прво да уложите. Тако је и у фудбалу и у животу“, коментарише Тадић одлуку нових послодаваца да за њега плате обештећење у износу од 11.400.000 евра. „Опет, новац није пресудан. Најважније је да Ајакс настави да побеђује“.

За разлику од Саутемптона, који има само један тријумф у првенству и следи му борба за опстанак у Премијер лиги.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар