Nisu ni svjesni kakvog majstora su prodali!

Dušan Tadić dao više golova nego ceo Sautempton! „Pobeda u Atini je za naše napadnute navijače“, kaže heroj Ajaksa i najavljuje borbu za prvo mesto u grupi Lige šampiona.

Fudbal 30.11.2018 | 22:00
Nisu ni svjesni kakvog majstora su prodali!
Jedan sa bele tačke, tek da pokaže da nema problem kad valja preuzeti odgovornost, makar mašio u državnom timu. Jedan iz sjajne akcije cele ekipe, da potvrdi plasman Ajaksa u osminu finala Lige šampiona. Prvi put posle 13 sezona.

S razlogom je Dušan Tadić centralna sportska ličnost u Holandiji. Ne samo da se potpisao ispod trijumfa amsterdamskog giganta u Atini, već i zbog reči izgovorenih posle meča, pokazavši apatiju prema navijačima koje su grčki huligani napali pre meča zasuvši ih Molotovljevim koktelima.

„Skapirali smo da problemi postoje, da su nam navijači napadnuti i zato je ovo pobeda za njih“, poručuje srpski reprezentativac posle 2:0 na stadionu „Spiros Luis“.

Tadić, uverili smo se u to, obožava pritisak. Zato je i zgrabio loptu da izvezde kazneni udarac na neprijateljskoj teritoriji.

„To su trenuci kad sve zavisi od mene. Najviše ih volim. Obožavam da preuzmem odgovnornost, jer je osećaj neopisiv. Drugi pogodak je delo kompletne ekipe. Tipičan ajaksovski gol. Svak’ je igrao za svakog,  zato na kraju nije ni važno ko je dao gol ili asistirao. Tako se gradi, jača i održava timski duh“.



Posle poraza u derbiju od PSV-a, pred kraj septembra, Kopljanici su nanizali čak 13 mečeva bez neuspeha, u poslednje vreme igraju i efikasno i čvrsto u odbrani, pa su u igri na sva trii fronta.

„Ne iznenađuje me plasman među 16 najboljih klubova Lige šampiona. Postavili smo sebi cilj i ostvarili ga. Sledeći zadatak je da budemo pobednici grupe. Ako i u tome uspemo dobićemo, na papiru, lakšeg protivnika u osmini finala. Udarili smo pečat na dosadašnji deo sezone. Baš ova pobeda nam diže samopouzdanje. Sad moramo da se posvetimo prvenstvu i Kupu Holandije, a tek za dve sedmice razmišljaćemo o Bajernu“.

Letos se Dušan Tadić posle četiri sezone u Premijer ligi vratio u Holandiju. I te kako mu prija, jer em daje golove, em asistira, em to radi elegantno, dok se njegov prethodni klub Sautempton muči pri realizaciji. O tome svedoči gotovo nestvaran podatak da je ekipa sa Sent Merica u aktuelnoj sezoni ukupno postigla 12, a sam levonogi vezista 13 golova!

„Da biste zaradili morate prvo da uložite. Tako je i u fudbalu i u životu“, komentariše Tadić odluku novih poslodavaca da za njega plate obeštećenje u iznosu od 11.400.000 evra. „Opet, novac nije presudan. Najvažnije je da Ajaks nastavi da pobeđuje“.

Za razliku od Sautemptona, koji ima samo jedan trijumf u prvenstvu i sledi mu borba za opstanak u Premijer ligi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar