Детаљи истраге свирепог убиства

Приједорско тужилаштво затражило је да се обави психијатријско вјештачење полицајца Горана Јеличића, осумњиченог за свирепо убиство Ирене Предојевић извршено у августу 2005. године у Козарској Дубици, сазнаје Српскаинфо.  

Република Српска 28.11.2018 | 15:55
Детаљи истраге свирепог убиства
Због вјештачења, али и чињенице да истрага и прикупљање материјалних доказа још нису окончани тужилаштво је затражило и продужење притвора осумњиченом Јеличићу за још два мјесеца.

Извор из истраге открива да је продужење притвора Јеличићу затражено због бојазни да ће, уколико се буде бранио са слободе, доћи до озбиљног узнемирења јавности, те што се за кривично дјело тешког убиства може изрећи казна од 10 и више година затвора.

– Осумњичени Горан Јеличић је радио као полицијски службеник, те као спортиста, а кривично дјело догодило се у малој средини као што је Козарска Дубица, па би пуштање на слободу осумњиченог изазвало узнемирење јавности – објаснио је извор из истраге.

Притвор

Притвор за Јеличића затражен је и због тога што би осумњичени могао уништити доказе, али и утицати на свједоке битне за будући кривични поступак.

– Постоји оправдана сумња да ће осумњичени, уколико га пусте на слободу, утицати на даљу истрагу – објаснио је извор Српскаинфо.

Додаје како је истрага у случају свирепог убиства у завршној фази.

– У наредном периоду очекују се резултати вјештачења, а они ће бити саставни дио материјалних доказа у будућем судском поступку пред Окружним судом у Приједору – објаснио је извор  из истраге.

Подсјетимо, Јеличић је ухапшен прије мјесец дана у акцији Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске, а комплетна истрага о “заборављеном” убиству обавља се под надзором Окружног јавног тужилаштва у Приједору. 

Ћутање

Хапшење Јеличића, који је, осим што је радио као полицајац у Козарској Дубици, важио и за истакнутог спортског радника, о чему су свједочила и општинска признања за тренера године, изазвало је шок и невјерицу међу грађанима.

Полицајац Горан Јеличић из Козарске Дубице, осумњичен за свирепо убиство суграђанке Ирене Предојевић, извршено 2005. године, током саслушања пред тужиоцима бранио се ћутањем.

Извор из истраге још раније је описао да је понашање осумњиченог током криминалистичке обраде било готово хладнокрвно.

– Понашање осумњиченог током саслушања могло би се описати јако чудним. У једну руку покушавао је да буде хладнокрван према ономе што су га питали. Јеличић је на сва питања ћутао – изјавио је раније извор Српскаинфо.

Алиби

Извор из истраге открио је да се клупко “заборављеног случаја” свирепог убиства Ирене Предојевић, старо 13 година, почело одмотавати након што је осумњичени Јеличић остао без крунског доказа који га је чувао дуже од деценију – алибија.

– Овај алиби, који је све вријеме пружао заштиту осумњиченом полицајцу, повучен је, а након тога коцкице су почеле да се поклапају. Тако је увидом у службене забиљешке утврђено да је осумњичени кобне ноћи требао бити на радном задатку, али је закаснио. Ту су, наравно, и други материјални докази, који због интереса даље истраге за сада не могу бити познати јавности – навео је извор.

Додаје како је кобне ноћи 7. августа 2005. године иза поноћи Јеличић повезао суграђанку Ирену Предојевић, али умјесто кући одвезао ју је на споредни пут. Угљенисано тијело дјевојке пронађено је у близини девастираних кућа у селу Божићи.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Бл

28.11.2018 15:17

Само да га не проглсе неурачунљивим. Доживотна робија убици свирепог злочина,али какви су нам судови питање је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.11.2018 08:28

како неурачунљиво човјек може бити тренер и бавити се спортом тренирати дјецу држати клуб а још и полицајац то треба убити и спалити исто ко што је и он урадио ирени

Name

Све је могуце

28.11.2018 16:07

Како сам раније писао да није за неоцекивати да це га прогласити психијатријским слуцајем полако добија своје контуре. Радити психијатријско вјастацење након тринаест година је срамно и понизавајуце за родбину зртве. Ако постоје докази за такав монструнски злоцин најстрозија казна. Злоцинцима који уцине такав злоцин није мјесто на слободи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.11.2018 18:05

Тацно али ово се мора урадити процедуре ради, уколико би се одбрана позвала на ту опцију.

Name

...

28.11.2018 16:11

Зашто се не објави ко је саучесник у прикривању убиства, тј. особа која је, како се стално понавља, "повукла алиби"? Зашто није ухапшена та особа? Какви материјални докази након 13 година?! Сва прича је препуна рупа и конструктори нису имали времена да на брзину испројектују заокружену намјештаљку. Ако постоје докази за Горана, зар је мало мјесец дана да се обједине?! Јок, него дај још 2 мјесеца да се кроји прича! Стварни убица ће тек да се открије, али га неће открити полиција, него ће се то догодити на један други начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубицанац

28.11.2018 16:40

Зена његова бивса му је дала алиби.познам тог идиота.као омладинац био је нула.никад ни девојку није имао Али рат дојде И све се променила. Ко је вредио пре рата после није а нуле од људи су постале по данасњој култури И логици као неко И ето како се заврсава трагицно не по такве као он него по Невином народу све.

Name

Ре

28.11.2018 18:07

Бас ми није јасно, засто ту зену не тузе за лазно свједоцење и прикривање доказа. Какве су то глупости Не разумијем

Name

За Ре

28.11.2018 19:15

Можда је морала?! Вјероватно је знала да је убио ту сироту дјевојку, па се плашила да не убије и њу (овдје је једном неко писао да се знало да је био насилан према женама).

Name

Гррр

29.11.2018 15:48

Да ја сам писала да је био насилан према својим сад вец бивсим зенама и девојкама, ко га је иоле познавао зна да је такав био... А да неко написао да па Горан и није бас био неко ко је омиљен у граду, увек је био пун себе, и само ја, па ја.... А и зна се врло добро да од самог поцетка истраге Горан је био сумњив, само имао је тај алиби од б. Зене... А и тек це се показати поледјина тог убиства тј. Мотив. Ција отмица се тад спремала у којој је и сам Горан требао бити укључен, па је вероватно, а не мора да знаци Ирена и знала несто, јер лицно су се познавали. Правда за Ирену и њену породицу

Name

ПРАВДА

28.11.2018 16:22

ПСИХИЈАТРИЈСКО ВЈЕСТАЦЕЊЕ НАКОН 13 ГОДИНА?!! ЈЕ ЛИ ТО НОРМАЛНО? ЈЕ ЛИ ТО ЛОГИЦНО? ОВО ЈЕ ЗЕМЉА ЛУДАКА. ФУЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

28.11.2018 16:31

Како је 13 година радио тренирао дјецу а неурацунљив да нико из околине то није примјетио.Радио је у полицији 13 година какво вјестацење,Монструму највеца казна .Ма за њега је свака казна мала за оно сто је урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

YYY

28.11.2018 17:58

Зар полицајци нису обавезни сваке године обавити љекарске прегледе, а измедју осталог и психијатријски? Ако је то радјено редовно и прописно, како би се могло десити да га прогласе неурацунљивим

Name

!!!

28.11.2018 19:14

Подсјецања ради ономад због двоје прасади пустених у Дзамијско двористе Ферхадије с'цим се неко веома рузно насалио на рацун Ислама (којом приликом богу хвала нико није настрадао) тадасњи министар МУП-а Перица Бундало је поднио моменталну оставку, а данас и поред 8 мјесеци протеста на Давидовом тргу, као и цињенице да је овај лик до прије неки дан носио знацку и униформу полиције, а садасњи министар у техницком мандату и не помисља на "цин из моралних разлога" а да ствар буде јос интересантнија висе је него извјесно да це му Висковиц поново дати мандат да води МУП. Заиста красно.

Name

Ре YYY

29.11.2018 00:40

Па кад би радили љексрски сваке године који обихвата и психијатријски преглед ко би остсо у полицији,њих 15%.

Name

Боле

28.11.2018 17:06

након 13 год.они сазнали да је закаснио на посао.Оооо Боже ималте игдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

28.11.2018 19:11

Какви докази? Закаснио тај дан на посао и одмах убица? Осудјуивати неког прије него се доказе и само на основу индиција је будаластина. Ста ако се бивса супруга само покусава осветити и обрацунати са њим због лицних размјерица? Па погледајте гомиле доказа много јацих у слуцају убиства Давида Драгицевица па нема притвора цак ни за др Карана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клузо

28.11.2018 19:26

Крунски доказ - повуцен алиби!? Ја алиби за тај догадјај ни немам! Не сјецам се уопсте гдје сам био! Други доказ - закаснио на посао!? Тј. врацамо се на први доказ - нема алиби! Одмах треба И мене ухапсити И прогласити убицом јер га немам ни ја! Ако је убио треба га најстрозе казнити али ако су ово докази свака цаст Младену Митровицу који пакује убиство цовјеку само да би се доказао као нови главни тузилац тузиластва Приједор! Скола Миодрага Бајица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћићо

28.11.2018 21:30

Погледај само овај поглед и шишкице. Није он баш добро састављен. То га не оправдава. Него хоћу рећи да су такви послије рата испливали на површину па кроје капу нормалном народу. Није он добро ни прегледан. Овдје би психијатар имао доброг посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

3232

29.11.2018 06:52

Сви полицајци би требало да иду на редован психијатријски преглед. То су насилници , силеџије у већини случајева. Плашим их се. Немам повјерења у њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јок море

30.11.2018 07:30

Немој тако јаро. Фамилијарни су људи, са обавезама. У кредитима сви.

Name

Јасмин

04.12.2018 08:04

Немогу да вјерујем у ове прице! Ово је намјестаљка 100% Али одмрсице се то клупко

ОДГОВОРИТЕ