Перић: Чешка нуди развојне програме

Начелник општине Угљевик Василије Перић разговарао је данас са амбасадором Чешке у БиХ Јакубом Скалником о развојним пројектима које финансира ова земља.

Република Српска 28.11.2018 | 14:14
Перић: Чешка нуди развојне програме
Након састанка Перић је изјавио новинарима да се посредством Амбасаде Чешке локалним заједницама у БиХ нуде развојни пројекти и могућност школовања студената у овој земљи.

"Упознали смо амбасадора о могућностима улагања у општину Угљевик, посебно енергетски сектор и област пољопривреде, као и ријешеношћу локалне заједнице за привлачење страних инвеститора", рекао је Перић.

Он је навео да Угљевик са Чешком има добру сарадњу у области културе и да културно-умјетничко друштво "Рудар" гостује на престижном фестивалу фолкора у Прагу, као и да различитим поводима умјетници из ове змље гостују у Угљевику.

Перић је најавио да ће се та сарадња проширити и унаприједити у наредном периоду.

Амбасадор Чешке у БиХ Јакуб Скалник рекао је да постоји  могућност да општина Угљевик добије донације из Чешке.

„Општина Угљевик је веома добро припремљена за пројекте из различитих области и неће бити проблема да добију подршку", рекао је Скалник новинарима након разговора са начелником Угљевика Василијем Перићем.

Директор агенције за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик Милорад Јовичић рекао је новинарима да је на данашњем састанку договорена сарадња кроз аплицирање за различите пројекте, као и успостављање сарадње привредника и улагања у област прераде у пољопривреди.

БН  

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карло

28.11.2018 13:41

Штоје овај активан,инвестиција у уређење корита Јање,сад у куд и културу ал воли човјек да се слика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

28.11.2018 14:33

Исувисе безнацајно да би се о том слово написало.

ОДГОВОРИТЕ