Perić: Češka nudi razvojne programe

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić razgovarao je danas sa ambasadorom Češke u BiH Jakubom Skalnikom o razvojnim projektima koje finansira ova zemlja.

Republika Srpska 28.11.2018 | 14:14
Perić: Češka nudi razvojne programe
Nakon sastanka Perić je izjavio novinarima da se posredstvom Ambasade Češke lokalnim zajednicama u BiH nude razvojni projekti i mogućnost školovanja studenata u ovoj zemlji.

"Upoznali smo ambasadora o mogućnostima ulaganja u opštinu Ugljevik, posebno energetski sektor i oblast poljoprivrede, kao i riješenošću lokalne zajednice za privlačenje stranih investitora", rekao je Perić.

On je naveo da Ugljevik sa Češkom ima dobru saradnju u oblasti kulture i da kulturno-umjetničko društvo "Rudar" gostuje na prestižnom festivalu folkora u Pragu, kao i da različitim povodima umjetnici iz ove zmlje gostuju u Ugljeviku.

Perić je najavio da će se ta saradnja proširiti i unaprijediti u narednom periodu.

Ambasador Češke u BiH Jakub Skalnik rekao je da postoji  mogućnost da opština Ugljevik dobije donacije iz Češke.

„Opština Ugljevik je veoma dobro pripremljena za projekte iz različitih oblasti i neće biti problema da dobiju podršku", rekao je Skalnik novinarima nakon razgovora sa načelnikom Ugljevika Vasilijem Perićem.

Direktor agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik Milorad Jovičić rekao je novinarima da je na današnjem sastanku dogovorena saradnja kroz apliciranje za različite projekte, kao i uspostavljanje saradnje privrednika i ulaganja u oblast prerade u poljoprivredi.

BN  

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Карло

28.11.2018 13:41

Штоје овај активан,инвестиција у уређење корита Јање,сад у куд и културу ал воли човјек да се слика

ODGOVORITE
Name

Dario

28.11.2018 14:33

Isuvise beznacajno da bi se o tom slovo napisalo.

ODGOVORITE