ЛШ: Звезда под Везувом жели нови европски скалп!

Фудбалери Црвене звезде налази се пред великим испитом, пошто ће се од 21 сат састати са Наполијем у петом колу Лиге шампиона.

Фудбал 28.11.2018 | 17:45
ЛШ: Звезда под Везувом жели нови европски скалп!
Шампион Србије у Италију је отпутовао без многих играча и овај меч биће из више аспеката важан за клуб из Љутице Богдана.

Победом над Ливерпулом у претходној рунди елитног фудбалског такмичења црвено-белима се отворио пут ка пролећу, односно нокаут фази у Лиги шампиона или Лиги Европе.

Многима је овакав исход био немогуће пре почетка групне фазе јер је Звезда ушла у групу “смрти” са вицешампионом Европе (Ливерпул), главним кандидатом за титулу (ПСЖ) и дугогодишњем учесником ЛШ (Наполи). 

Међутим, после четири одиграна кола ситуација је таква да црвено-белима нико не може да узме наду – наду у пласман даље и успех који би се тешко описао речима.

Када је реч о играма Црвене звезде у групи Лиге шампиона, највећи утисак је да шампион Србије игра изнад граница могућности у Београду, док на гостовању изгуби компас.

Због тога ће најважније на овом сусрету бити да тако не буде, да се то превелико поштовање противника изгуби и да Звезда покуша да оствари још један огроман успех.

То би било веома тешко и у пуном саставу, а камоли у “осакаћеном”. Познато је да су црвено-бели у Напуљ отишли без четири стандардна играча и да су још неки ровити.

Вујадин Савић, Филип Стојковић, Горан Чаушић и Ричмонд Боаћи недостајаће клубу из Љутице Богдана у италијанског граду, и играчи који буду били у саставу потрудиће се да се њихово одсуство не осети.

Ту се пре свега мисли на задњу линију, пошто Чаушић и Боаћи нису толико важни у односу на Савића и Стојковића, који су уз Борјана, Родића и Дегенека ослонац тима. Њих ће у стартним поставама заменити Срђан Бабић и Марко Гобељић, који ће имати шансу да покажу да им је место у једанаест.

Испред одбране највероватније ће деловати Ненад Крстичић и Бранко Јовичић. Крстичић је такође био под знаком питања, али је успео да се опорави и биће у стартној постави у Напуљу.

Славољуб Срнић се показао као одличан против Ливерпула у Београду и деловаће по десном боку. Његов задатак биће и дефанзиван, да помогне Гобељићу са Инсињеом и другим офанзивним играчима Наполија.

Ел Фарду Бен требало би да буде одмах иза нападача, док ће Марко Марин бити по левој страни. Могуће је да дође и до замене, Бен лево – Марин средина, међутим изгледније је да Немац игра лево.

Бен иза нападача – управо је та позиција под највећим знаком питања. Односно, можда и није, али је вероватно најслабије покривена. Боаћи повређен, Павков доста ровит, Јовељић веома млад и место у првом тиму би требало да узме Никола Стојиљковић.

Појавиле су се спекулуцаије да би 19-годишњи Јовељић могао да буде у првих 11, међутим тренер Владан Милојевић вероватно ће се одлучити за искуснијег Стојиљковића.

Јасно је да Звездин нападач нема најбољу сезону до сада, да је доста пута критикован од стране навијача за неке слабе партије, али ово је вероватно права прилика да покаже шта уме.

Неће му бити нимало лако са одличним штоперима Наполија, међутим није било ни Павкову, па је искористио моментум и заувек исписао странице Звездине историје.

Када је реч о саставу Наполија нема сумње да ће овога пута Карло Анчелоти извести најјачи састав. То случај није био у Београду, када су две екипе поделиле бодове, међутим овога пута је приморан.

Легендарни италијански стручњак изјавио је да овај меч неће бити одлучујући, међутим свима је јасно да су екипи Напуља неопходна три бода против реално слабијег противника на папиру.

Због тога се очекује да стартних једанаест Наполија изгледа овако: Оспина – Руи, Албиол, Кулибали, Хисај – Зјелински, Хамшик, Алан – Каљехон, Инсиње, Мертенс.

Постоји шанса да се у стартној постави италијанског клуба нађе и српски фудбалер Никола Максимовић, који је сезону 2012/2013 провео у дресу Црвене звезде.

Свима је јасно ко је фаворит, међутим апетити клуба из Љутице Богдана су порасли после меча са Ливерпулом где је Звезда показала да може да игра. У тексту нисмо споменули важан фактор – навијаче.

Црвено-бели нису могли да имају организовано навијаче у Паризу и Ливерпулу због казне у УЕФА, али у Напуљу ће то моћи. Очекује се више од 5.000 “делија” у италијанског граду и они би могли да играју веома важну улогу.

Зведа је потпуно друга екипа када има гласну подршку са трибина и уз навијаче је узела бод Наполију и победила “Редсе”. Са њима је све могуће.

Потенцијални састави два тима:

Звезда: Борјан – Родић, Дегенек, Бабић, Гобељић – Крстичић, Јовићић – Бен, Марин, Срнић – Стојиљковић.

Наполи: Оспина – Хисај, Кулибали, Албиол, Руи – Хамшик, Зјелински, Алан – Инсиње, Каљехон, Мертенс.

Лига шампиона, пето коло, група Ц:

21.00 Наполи – Црвена звезда
21.00 Пари Сен Жермен – Ливерпул

Табела, група Ц:

1. Ливерпул 4 2 0 2 7:5 6 
2. Наполи 4 1 3 0 4:3 6 
3. ПСЖ 4 1 2 1 11:7 5 
4. Црвена звезда 4 1 1 2 3:10 4

Лига шампион, шесто, последње коло:

11.12.

21.00 Црвена звезда – Пари Сен Жермен
21.00 Ливерпул – Наполи

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар