Ледени фудбал: Минус температура и до -28! Игра се!

Јенисеј и Ахмат ће у суботу у подне морати да одиграју меч на отвореном стадиону иако су температуре које иду и до -28 целзијуса оковале руски град!

Фудбал 30.11.2018 | 19:45
Ледени фудбал: Минус температура и до -28! Игра се!
Зима је, иако не календарски, али фактички стигла је и до јужног Сибира где су температуре већ отишле у дубоки минус. И док ми чекамо да нам "дуне са Карпата" и окује нас већ колико сутра, у Русији хладноћа влада, а посебно у њеној највећој области.

Управо зато су Јенисеј и Ахмат званично тражили да се њихов меч, који је на програму у суботу у 12 сати, одигра у затвореном. Иако је руска Премијер лига у првом налету дала пристанак, пошто су температуре у том делу Русије пале испод -10, а ноћу иду и до -30 са фактором ветра, одлука је поништена због нарушавања права преноса. А то значи да ће се меч у суботу од 12 часова одиграти "куд пукло, да пукло" на Централном стадиону у Краснојарску у буквално нељудским условима.

Временска прогноза каже да ће током дана бити -14 по Целзијусовој скали и то уз ветар брзине од 24 км/ч, али на срећу без падавина. Прави ледени пакао који би могао да направи велике проблеме играчима, а могуће су и озбиљније повреде. Навијача, верујемо неће бити много, осим оних најлуђих.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар