Ledeni fudbal: Minus temperatura i do -28! Igra se!

Jenisej i Ahmat će u subotu u podne morati da odigraju meč na otvorenom stadionu iako su temperature koje idu i do -28 celzijusa okovale ruski grad!

Fudbal 30.11.2018 | 19:45
Ledeni fudbal: Minus temperatura i do -28! Igra se!
Zima je, iako ne kalendarski, ali faktički stigla je i do južnog Sibira gde su temperature već otišle u duboki minus. I dok mi čekamo da nam "dune sa Karpata" i okuje nas već koliko sutra, u Rusiji hladnoća vlada, a posebno u njenoj najvećoj oblasti.

Upravo zato su Jenisej i Ahmat zvanično tražili da se njihov meč, koji je na programu u subotu u 12 sati, odigra u zatvorenom. Iako je ruska Premijer liga u prvom naletu dala pristanak, pošto su temperature u tom delu Rusije pale ispod -10, a noću idu i do -30 sa faktorom vetra, odluka je poništena zbog narušavanja prava prenosa. A to znači da će se meč u subotu od 12 časova odigrati "kud puklo, da puklo" na Centralnom stadionu u Krasnojarsku u bukvalno neljudskim uslovima.

Vremenska prognoza kaže da će tokom dana biti -14 po Celzijusovoj skali i to uz vetar brzine od 24 km/č, ali na sreću bez padavina. Pravi ledeni pakao koji bi mogao da napravi velike probleme igračima, a moguće su i ozbiljnije povrede. Navijača, verujemo neće biti mnogo, osim onih najluđih.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar