Прича: Чупавац о коме брује Пиринеји!

Шта даље за Марка Кукурељу? Еибар има опцију да га откупи за мале паре. Има и Барса. Али где ће с њим?

Фудбал 29.11.2018 | 13:00
Прича: Чупавац о коме брује Пиринеји!
Барселонина управа у великој дилеми. Еибар већ зна шта му је чинити. Требало му је мало времена да се уклопи у систем - уосталом, стигао је последњег дана прелазног рока и није прошао припреме са баскијским клубом – али кад је добио прилику да покаже шта зна Марк Кукуреља се показао. Нема бољег начина за то него кад уништиш Реал, као што је 20-годишњи леви спољни и урадио у прошлом колу Примере, па сада Пиринеји брује о његовом статусу.

Јер подсетимо, Кукуреља је у Еибару као позајмљени играч Барселоне, пошто је стручни штаб Блаугране летос изабрао две године млађег Хуана Миранду као подршку за Ђордија Албу на левом беку. Кукурељије то наводно тешко пало, пошто се надао барем понеком минуту у првом тиму Барсе, али није имао избора. У његовим годинама најбитније је играти.

Отуд Еибар, који наравно није желео тек тако да разиграва Барсиног играча. Прихватио је на себе обавезу да плаћа целу Кукурељину плату, али је заузврат добио опцију да откупи његов уговор на крају сезоне. И ту сад долазимо до најзанимљивијег дела, јер нико не зна по којој цени то може да се уради. Чим тај детаљ није процурио до новинара претпоставља се да је у питању мала сума новца. Неки помињу свега 5.000.000 евра што је у данашњем фудбалу сића. Мада, Барса није била наивна, наводно је задржала право да откупи назад Кукурељу. С тим да би морала да плати двоструко више но што би Еибар дао.

Али за Барсу то је статистичка грешка.

Већи је проблем шта ће са њим ако га и врати? Ђордију Алби је тек 29 година и преговара се о новом уговору. Тешко да ће Блауграна баш толико ризиковати и препустити леви бок Кукурељи и Миранди. Са друге стране, Миранда јесте две године млађи, многи чак сматрају и талентованији од Кукуреље. За сву тројицу једноставно нема места. Приде, Албина слобода је клаузулом прописана на 150.000.000 евра (Мирандинаје чак 200.000.000).

Наравно, Кукурељина предност је и што га је Хозе Луис Мендилибар у Еибару гурнуо на крило. Међутим, у Барси је ту Филипе Кутињо, па и Усман Дембеле, нема везе што не игра како треба ипак је он плаћен 105.000.000 евра и неће га Барса тек тако прецртати.

А Кукуреља неће дуго чекати. Летос је већ одбио Мајнц надајући се позиву Ернестеа Валвердеа. Паметан је дечко.

“Најпаметнији у одељењу! Није брз, није јак, али је паметан. Увек доноси праве одлуке”, рекао јеМендилибар о Кукурељи.

Одлучујући месеци за његову каријеру?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар