Priča: Čupavac o kome bruje Pirineji!

Šta dalje za Marka Kukurelju? Eibar ima opciju da ga otkupi za male pare. Ima i Barsa. Ali gde će s njim?

Fudbal 29.11.2018 | 13:00
Priča: Čupavac o kome bruje Pirineji!
Barselonina uprava u velikoj dilemi. Eibar već zna šta mu je činiti. Trebalo mu je malo vremena da se uklopi u sistem - uostalom, stigao je poslednjeg dana prelaznog roka i nije prošao pripreme sa baskijskim klubom – ali kad je dobio priliku da pokaže šta zna Mark Kukurelja se pokazao. Nema boljeg načina za to nego kad uništiš Real, kao što je 20-godišnji levi spoljni i uradio u prošlom kolu Primere, pa sada Pirineji bruje o njegovom statusu.

Jer podsetimo, Kukurelja je u Eibaru kao pozajmljeni igrač Barselone, pošto je stručni štab Blaugrane letos izabrao dve godine mlađeg Huana Mirandu kao podršku za Đordija Albu na levom beku. Kukureljije to navodno teško palo, pošto se nadao barem ponekom minutu u prvom timu Barse, ali nije imao izbora. U njegovim godinama najbitnije je igrati.

Otud Eibar, koji naravno nije želeo tek tako da razigrava Barsinog igrača. Prihvatio je na sebe obavezu da plaća celu Kukureljinu platu, ali je zauzvrat dobio opciju da otkupi njegov ugovor na kraju sezone. I tu sad dolazimo do najzanimljivijeg dela, jer niko ne zna po kojoj ceni to može da se uradi. Čim taj detalj nije procurio do novinara pretpostavlja se da je u pitanju mala suma novca. Neki pominju svega 5.000.000 evra što je u današnjem fudbalu sića. Mada, Barsa nije bila naivna, navodno je zadržala pravo da otkupi nazad Kukurelju. S tim da bi morala da plati dvostruko više no što bi Eibar dao.

Ali za Barsu to je statistička greška.

Veći je problem šta će sa njim ako ga i vrati? Đordiju Albi je tek 29 godina i pregovara se o novom ugovoru. Teško da će Blaugrana baš toliko rizikovati i prepustiti levi bok Kukurelji i Mirandi. Sa druge strane, Miranda jeste dve godine mlađi, mnogi čak smatraju i talentovaniji od Kukurelje. Za svu trojicu jednostavno nema mesta. Pride, Albina sloboda je klauzulom propisana na 150.000.000 evra (Mirandinaje čak 200.000.000).

Naravno, Kukureljina prednost je i što ga je Hoze Luis Mendilibar u Eibaru gurnuo na krilo. Međutim, u Barsi je tu Filipe Kutinjo, pa i Usman Dembele, nema veze što ne igra kako treba ipak je on plaćen 105.000.000 evra i neće ga Barsa tek tako precrtati.

A Kukurelja neće dugo čekati. Letos je već odbio Majnc nadajući se pozivu Ernestea Valverdea. Pametan je dečko.

“Najpametniji u odeljenju! Nije brz, nije jak, ali je pametan. Uvek donosi prave odluke”, rekao jeMendilibar o Kukurelji.

Odlučujući meseci za njegovu karijeru?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar