Мектић и Вигемарк о мигрантима

Министар безбједности БиХ Драган Мектић разговарао је данас у Сарајеву са шефом делегације Европске уније у БиХ амбасадором Ларс-Гунар Вигемарком о мигрантској ситуацији те успостављању оперативне сарадње између БиХ и ЕУРОПОЛ-а.

Босна и Херцеговина 27.11.2018 | 14:26
Мектић и Вигемарк о мигрантима
Након што су створени услови и пронађене адекватне локације, ситуација са смјештајем миграната је много боља, констатовано је на састанку.

Министар Мектић је истакао да је томе значајан допринос дала и нова влада УСК и Бихаћа, али је поновио да и даље постоје опструкције од представника општине Велика Кладуша.

Мектић је истакао да је потребно побољшати координацију протока миграната кроз БиХ, како би се спријечило да смјештајни капацитети у УСК буду претрпани.

Најавио је да ће на састанке Оперативног штаба за питање миграције бити позивани представници Кантона Сарајево и УСК у којима борави највећи број миграната.

Министар Мектић је информисао амбасадора Вигемарка да се чека стварање техничких предуслова за отпочињање оперативне сарадње и размјене информација са ЕУРОПОЛ-ом.

Изразио је очекивање да ће ускоро бити донесена одлука о уступању простора за смјештај контакт тачке те да ће ЕУ финансијски подржати набавку техничке опреме за ову контакт тачку.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

То

27.11.2018 13:38

То мекта, све на енглеском, свјетски цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перспектива=0.113%

27.11.2018 13:58

Долазе полако избјеглице из свијета у опустосену БиХ. Није проблем то, све плаца ЕУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ризик

27.11.2018 14:15

Врло је ризицно ,не схватити ову ситуацију за озбиљно ,те оцекујем од господина Мектица да са озбиљносцу размотри примање избјеглица у и тако економски нарусену БиХ. Ја могу да предпоставим да це ЕУ дати нека средства али све има своје АЛИ ;АЛИ и надам се да господа зна ста ради .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.11.2018 16:33

Знају шта раде, све је смишљено и плански....нема државе, реда , закона , земља опустошена и растурена, нема привреде нити економије , народ обезглављен....а овакви министри им одговарају за њихове планове

Name

Јасно

27.11.2018 17:03

Ма пусти тог трецеразредног слузбеника,лопов,у нрговој земљи је нико и ниста,ето му додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

28.11.2018 17:42

Позелио сам оне Мектицеве феноменалне конференције за стампу.

ОДГОВОРИТЕ