Оставке челника општина на КиМ

Након ванредних седница скупштина општина са српском већином на северу Косова, челници Косовске Митровице, Лепосавића, Зубиног Потока и Звечана поднели оставке. Разлог је, како је навео Ракић, дискриминаторска политика Приштине. Очекују се оставка и председника општине Звечан. Судови у овим местима обуставили рад.

Србија 27.11.2018 | 10:55
Оставке челника општина на КиМ
На ванредним седницама разматрала се тренутна политичко-безбедносна ситуација, а оставке су поднели градончеленик Косовске Митровице Горан Ракић, председник општине Лепосавић Зоран Тодић, председник општине Зубин Поток Стеван Вуловић, председник општине Звечан Иван Тодосијевић.

Општина Лопосавић је усвојила декларацију о прекиду свих институционалних односа са привременим институцијама у Приштини, јавља извештач РТС-а.

У образложењу своје оставке, Горан Ракић је навео да је разлог континуирана институционална репресија коју спроводе косовске институције из Приштине, као и угрожавање људских права српског народа.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић потврдио је раније да ће сви градоначелници четири српске општине поднети оставке, о чему су га они и обавестили.

"Ни скупштине општина, ни било који други органи, неће функционисати све до повлачења дискриминаторских мера и престанка кршења људских права", рекао је раније Ђурић за телевизију Хепи.

Како сазнајемо, суд у Косовској Митровици, са судским јединицама у Зубином Потоку и Лепосавћу, и све судије и радници тих судова престали су са радом данас у 9 сати, солидаришући се са грађанима и протестима који су организовани због мера Приштине и кршења људских права Срба на КиМ.

У подне ће у Косовској Митровици бити одржан миран протест.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дзоо

27.11.2018 10:36

Кренуо зимски циркус Колорадо.Како сте прозирни.Али има јос оваца за сисање.Опљацкали сте сто сте могли сву лову која стизе из Србије висте са њом управљали ја би вас у Забелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сркс

27.11.2018 14:26

ма нису, то све општен свијет и часни националисти спремни да гину за част и образ српског народа...