ИТА: Успаванка на Сардинији изазвала подсмијех!

Лукићу 15 минута, досадан реми Каљарија и Торина.  Фудбалери Каљарија и Торина одиграли су нерешено без голова (0:0) у последњој утакмици 13. кола италијанске Серије А.  Каљари и Торино одиграли без голова и стопостотних шанси у вјероватно најдосаднијем мечу ове сезоне у Серији А.  Пробушили лопту - досадан реми Каљарија и Торина! Без голова, али и неких великих прилика на Сардинији.

Фудбал 26.11.2018 | 23:15
ИТА: Успаванка на Сардинији изазвала подсмијех!
На стадиону "Сардења арени" виђен је поприлично досадан меч у којем је домаћин имао једину праву шансу, када је у финишу првог полувремена Николо Барела шутирао, а голман гостију Салваторе Сиригу одбио лопту до пречке.

Након овог ремија Каљари је скочио на 13. место са 15 бодова, док су "Бикови" две позиције изнад са три бода више.

Српски репрезентативац Саша Лукић на терену је провео последњих 15 минута за госте.

Једну од најнезанимљивијих утакмица ове сезоне у Серији А одиграли су у понедјељак увече фудбалери Каљарија и Торина. 

КАЉАРИ - ТОРИНО 0:0

Колико се "круто" и неинтересантно играло на "Сардења Арени", посебно у првих 45 минута посљедњег сусрета 13. кола шампионата Италије, најбоље су илустровали навијачи на друштвеним мрежама, које су "горјеле" од негативних коментара и шаљивих илустрација.

Најбољу и једину прилику за гол у првом полувремену имали су домаћи фудбалери и то у четвртом минуту судијске надокнаде када је лукаво покушао Николо Барела да "лобује" голмана Торина Салватореа Сиригуа, али је лопта само окрзнула пречку.

Тренер "бикова" Валтер Мацари није ни допутовао на Сардинију јер му је позлило на тренингу у петак па је завршио у болници и након прегледа пуштен је на кућно лијечење.
У наставку је темпо био ипак бољи, али ниједна екипа није успјела да креира барем једну шансу из категорије стопостотних!

Торино је ипак био ближи побједи, створио је неколико да кажемо "солидних" прилика али тек у посљедњих 20 минута - прву је пропустио Јаго Фалке, потом и "резервиста" Симоне Заза, а на крају и Андреа Белоти.

Сва три пута одлично је одбранио чувар мреже Каљарија Алесио Крањо.

Прилику да осјети терен на Сардинији у посљедњих 15-ак минута  имао је и Саша Лукић, српски репрезентативац, који је у Торино дошао из београдског Партизана.

Жали боже фудбала и 90 и кусур минута које су навијачи потрошили вечерас доласком на утакмицу Каљари – Торино у 13. колу италијанске Серије А. И после овог резултата оба тима остала су ушушкана у средини табеле, довољно далеко од опасне зоне.

Једина интересантна ситуација у првом полувремену виђена је тек у надокнади, када је Николо Барелашутирао са ивице казненог простора, па је Салваторе Сиригу морао да се помучи како би сачувао мрежу.

Ништа занимљивије није било ни у другом полувремену. Торино је мало више имао лопту у ногама, али је тек у 81. минуту дошао у ситуацију да угрози гол домаћина са Сардиније. Гађао је Симоне Заза, али је овај путАлесио Крагно био на правом месту.

Гости су и у 89. минуту могли до поготка, али је голман Крагно овај пут изашао као победник из дуела саАлесиом Ћерћијем. И за крај, Каљари је одговорио у првом минуту судијске надокнаде преко Данијелеа Десене који је са ивице казненог простора шутирао поред стативе.

Репрезентативац Србије Саша Лукић заиграо је за Торино од 76. минута уместо Данијелеа Базелија.

СЕРИЈА А - 13. КОЛО:

Каљари - Торино 0:0

Недјеља

Парма - Сасуоло 2:1 (2:1)
/Жервињо 6, Алвеш 25 - Бабакар 33 пен/

Болоња - Фиорентина 0:0

Емполи - Аталанта 3:2 (1:2)
/Ла Гумина 42, Масијело 77 аутогол, Силвестре 90+2 - Фројлер 33, Хатебур 40/

Наполи - Кјево 0:0

Лацио - Милан 1:1 (0:0)
/Кореа 90+4 - Кеси 78/

Ђенова - Сампдорија 1:1 (1:1)
/Пјонтек 17 пен - Кваљарела 8/

Одиграно у суботу:

Удинезе - Рома 1:0 (0:0)
/Де Пол 54/

Јувентус - СПАЛ 2:0 (1:0)
/Роналдо 29, Манџукић 60/

Интер - Фрозиноне 3:0 (1:0)
/Балде 10, 82, Мартинез 57/

ТАБЕЛА: Јувентус 37, Наполи 29, Интер 28, Лацио 23, Милан 22, Парма 20, Рома 19, Сасуоло 19, Аталанта 18, Фиорентина 18, Торино 18, Сампдорија 16, Ђенова 15, Каљари 15, СПАЛ 13, Удинезе 12, Емполи 12, Болоња 11, Фрозиноне 7, Кјево 1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар