ITA: Uspavanka na Sardiniji izazvala podsmijeh!

Lukiću 15 minuta, dosadan remi Kaljarija i Torina.  Fudbaleri Kaljarija i Torina odigrali su nerešeno bez golova (0:0) u poslednjoj utakmici 13. kola italijanske Serije A.  Kaljari i Torino odigrali bez golova i stopostotnih šansi u vjerovatno najdosadnijem meču ove sezone u Seriji A.  Probušili loptu - dosadan remi Kaljarija i Torina! Bez golova, ali i nekih velikih prilika na Sardiniji.

Fudbal 26.11.2018 | 23:15
ITA: Uspavanka na Sardiniji izazvala podsmijeh!
Na stadionu "Sardenja areni" viđen je poprilično dosadan meč u kojem je domaćin imao jedinu pravu šansu, kada je u finišu prvog poluvremena Nikolo Barela šutirao, a golman gostiju Salvatore Sirigu odbio loptu do prečke.

Nakon ovog remija Kaljari je skočio na 13. mesto sa 15 bodova, dok su "Bikovi" dve pozicije iznad sa tri boda više.

Srpski reprezentativac Saša Lukić na terenu je proveo poslednjih 15 minuta za goste.

Jednu od najnezanimljivijih utakmica ove sezone u Seriji A odigrali su u ponedjeljak uveče fudbaleri Kaljarija i Torina. 

KALJARI - TORINO 0:0

Koliko se "kruto" i neinteresantno igralo na "Sardenja Areni", posebno u prvih 45 minuta posljednjeg susreta 13. kola šampionata Italije, najbolje su ilustrovali navijači na društvenim mrežama, koje su "gorjele" od negativnih komentara i šaljivih ilustracija.

Najbolju i jedinu priliku za gol u prvom poluvremenu imali su domaći fudbaleri i to u četvrtom minutu sudijske nadoknade kada je lukavo pokušao Nikolo Barela da "lobuje" golmana Torina Salvatorea Sirigua, ali je lopta samo okrznula prečku.

Trener "bikova" Valter Macari nije ni doputovao na Sardiniju jer mu je pozlilo na treningu u petak pa je završio u bolnici i nakon pregleda pušten je na kućno liječenje.
U nastavku je tempo bio ipak bolji, ali nijedna ekipa nije uspjela da kreira barem jednu šansu iz kategorije stopostotnih!

Torino je ipak bio bliži pobjedi, stvorio je nekoliko da kažemo "solidnih" prilika ali tek u posljednjih 20 minuta - prvu je propustio Jago Falke, potom i "rezervista" Simone Zaza, a na kraju i Andrea Beloti.

Sva tri puta odlično je odbranio čuvar mreže Kaljarija Alesio Kranjo.

Priliku da osjeti teren na Sardiniji u posljednjih 15-ak minuta  imao je i Saša Lukić, srpski reprezentativac, koji je u Torino došao iz beogradskog Partizana.

Žali bože fudbala i 90 i kusur minuta koje su navijači potrošili večeras dolaskom na utakmicu Kaljari – Torino u 13. kolu italijanske Serije A. I posle ovog rezultata oba tima ostala su ušuškana u sredini tabele, dovoljno daleko od opasne zone.

Jedina interesantna situacija u prvom poluvremenu viđena je tek u nadoknadi, kada je Nikolo Barelašutirao sa ivice kaznenog prostora, pa je Salvatore Sirigu morao da se pomuči kako bi sačuvao mrežu.

Ništa zanimljivije nije bilo ni u drugom poluvremenu. Torino je malo više imao loptu u nogama, ali je tek u 81. minutu došao u situaciju da ugrozi gol domaćina sa Sardinije. Gađao je Simone Zaza, ali je ovaj putAlesio Kragno bio na pravom mestu.

Gosti su i u 89. minutu mogli do pogotka, ali je golman Kragno ovaj put izašao kao pobednik iz duela saAlesiom Ćerćijem. I za kraj, Kaljari je odgovorio u prvom minutu sudijske nadoknade preko Danijelea Desene koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao pored stative.

Reprezentativac Srbije Saša Lukić zaigrao je za Torino od 76. minuta umesto Danijelea Bazelija.

SERIJA A - 13. KOLO:

Kaljari - Torino 0:0

Nedjelja

Parma - Sasuolo 2:1 (2:1)
/Žervinjo 6, Alveš 25 - Babakar 33 pen/

Bolonja - Fiorentina 0:0

Empoli - Atalanta 3:2 (1:2)
/La Gumina 42, Masijelo 77 autogol, Silvestre 90+2 - Frojler 33, Hatebur 40/

Napoli - Kjevo 0:0

Lacio - Milan 1:1 (0:0)
/Korea 90+4 - Kesi 78/

Đenova - Sampdorija 1:1 (1:1)
/Pjontek 17 pen - Kvaljarela 8/

Odigrano u subotu:

Udineze - Roma 1:0 (0:0)
/De Pol 54/

Juventus - SPAL 2:0 (1:0)
/Ronaldo 29, Mandžukić 60/

Inter - Frozinone 3:0 (1:0)
/Balde 10, 82, Martinez 57/

TABELA: Juventus 37, Napoli 29, Inter 28, Lacio 23, Milan 22, Parma 20, Roma 19, Sasuolo 19, Atalanta 18, Fiorentina 18, Torino 18, Sampdorija 16, Đenova 15, Kaljari 15, SPAL 13, Udineze 12, Empoli 12, Bolonja 11, Frozinone 7, Kjevo 1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar