Копа Либертадорес шампиона добија за столом?!

Финале под знаком питања! Најочекиваније финале Копа либертадорес у историји између Ривер Плејта и Боке Јуниорс можда неће бити одлучено на терену, преноси Асошијетед прес.

Фудбал 28.11.2018 | 10:15
Копа Либертадорес шампиона добија за столом?!
Дисциплинска комисија Фудбалске федерације Јужне Америке (Конмебол) сутра ће донети одлуку да ли ће дисквалификовати Ривер Плејт или ће друга утакмица финала против Боке Јуниорс бити играна без присуства публике, или ће пак меч бити игран на неутралном терену.

Навијачи Ривер Плејта напали су аутобус који је довозио фудбалере Боке на стадион "Монументал", где је у суботу требало да се игра реванш финала Копа либертадорес. Том приликом повређено је седам фудбалера Боке, углавном због расекотина од стакла и сузавца, а двојица су примљена у болницу.

Меч је прво у суботу неколико пута одлаган, а потом је финале померено за недељу, међутим, тада је Цонмебол утврдио да играчи Боке нису спремни за утакмицу, па тако сада судбина најпрестижњег јужноамеричког такмичења зависи од одлуке Дисциплинске комисије.

Историја није наклоњена Боки, која је 2015. дисквалификована из Копа либертадорес у осмини финала после напада на играче Ривера бибер спрејом на терену Бомбоњере.

"Било каква друга казна за Ривер, од оне која је изречена Боки тада, биће јасан и непоштен потез", наводи се у саопштењу Боке упућено Конмеболу. Бока додаје да уколико не буде било казне за Ривер, цео случај ће бити прослеђен пред Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС).

Председник Ривер Плејта Родолфо Д'Онофрио рекао је да клуб не може бити оптужен за "кршење јавне безбедности" и оптужио свог колегу из Боке Данијела Анђелика да крши "дату реч" да ће његова екипа играти упркос нередима.

Прва утакмица финала Копа либертадорес између Боке и Ривера на Бомбоњери завршена је нерешено 2:2.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар