Коначно - подршка Мурињу!

И да га смене ништа се неће променити! „Имамо тренера и играче способне да ситуацију окрену у своју корист“, сматра Рајан Гигс.

Фудбал 27.11.2018 | 21:20
Коначно - подршка Мурињу!
Кад побеђују чине то уз доста муке. Последња два пута из минуса, као што је било на гостовањима Бормуту и Јувентусу. И таман кад се учинило да се фудбалери Манчестер јунајтеда дижу уследио је сусрет са суровом реалношћу, пошто се у поразу од градског ривала Ситија ништа нису питали, да би у судару са Кристал Паласом поново били јавлови (0:0).

Наравно, енглески медији су се одмах обрушили на Жозеа Муриња, после Рија Ферндинанда и Пола Сколса, сад већ дежурних критичара рада Португалца, јавио се и Пол Инс, међутим, нису све играчке легенде Црвених ђавола против актуелног стратега. Један од највећих који је икад играо на Олд Трафорду, Рајан Гигс, осетио је потребу да јавно подржи Посебног, уверен да, чак и кад би га управа „пометлала“ не би могла да нађе квалитетније решење.

„Не видим да би промена тренера у овој фази сезоне променила било шта набоље. Сви знају да је Мурињо успешан стручњак. И то годинама. Да бисмо добили стабилност, какву нисмо имали у неким претходним сезонама, морамо да будемо уз Жозеа“, децидиран је Гигс.

Селектор Велса не жмури при погледу на табелу, смета и њему што је клуб у коме се прославио далеко од борбе за титулу.

„Морају резултати да се промене. Верујем да имамо и тренера и играче способне да ситуацију окрену у своју корист. У досадашњем току сезоне нисмо били константни. Што је фрустрирајуће. С друге стране, форма наших ривала показује да свака пут кад не победимо, задатак да се пласирамо међу четири најбоља тима постаје све тежи“.

Многи говоре и кризи самопоуздања, чак се и Мурињо није либио да јавно прозове неке од звезда тима. Но, проблеми су далеко дубљи. И нису само последица лоших игара Јунајтеда, већ и скоро беспрекорних издања конкуренције

„Манчестер Сити и Ливерпул су константни. Екипа која то није одмах заостаје на табели. Тешко се подноси кад су вам ривали толико одмакли, међутим, одиграо је тек 13 кола, има времена да се Манчестер јунајтед врати. Једини начин јесте да се уђе у серију непобедивости која би требало да траје седам, осам утакмица. То јесу мали корици, али би значили на плану самопоуздања“, додао је Рајан Гигс.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар