Konačno - podrška Murinju!

I da ga smene ništa se neće promeniti! „Imamo trenera i igrače sposobne da situaciju okrenu u svoju korist“, smatra Rajan Gigs.

Fudbal 27.11.2018 | 21:20
Konačno - podrška Murinju!
Kad pobeđuju čine to uz dosta muke. Poslednja dva puta iz minusa, kao što je bilo na gostovanjima Bormutu i Juventusu. I taman kad se učinilo da se fudbaleri Mančester junajteda dižu usledio je susret sa surovom realnošću, pošto se u porazu od gradskog rivala Sitija ništa nisu pitali, da bi u sudaru sa Kristal Palasom ponovo bili javlovi (0:0).

Naravno, engleski mediji su se odmah obrušili na Žozea Murinja, posle Rija Ferndinanda i Pola Skolsa, sad već dežurnih kritičara rada Portugalca, javio se i Pol Ins, međutim, nisu sve igračke legende Crvenih đavola protiv aktuelnog stratega. Jedan od najvećih koji je ikad igrao na Old Trafordu, Rajan Gigs, osetio je potrebu da javno podrži Posebnog, uveren da, čak i kad bi ga uprava „pometlala“ ne bi mogla da nađe kvalitetnije rešenje.

„Ne vidim da bi promena trenera u ovoj fazi sezone promenila bilo šta nabolje. Svi znaju da je Murinjo uspešan stručnjak. I to godinama. Da bismo dobili stabilnost, kakvu nismo imali u nekim prethodnim sezonama, moramo da budemo uz Žozea“, decidiran je Gigs.

Selektor Velsa ne žmuri pri pogledu na tabelu, smeta i njemu što je klub u kome se proslavio daleko od borbe za titulu.

„Moraju rezultati da se promene. Verujem da imamo i trenera i igrače sposobne da situaciju okrenu u svoju korist. U dosadašnjem toku sezone nismo bili konstantni. Što je frustrirajuće. S druge strane, forma naših rivala pokazuje da svaka put kad ne pobedimo, zadatak da se plasiramo među četiri najbolja tima postaje sve teži“.

Mnogi govore i krizi samopouzdanja, čak se i Murinjo nije libio da javno prozove neke od zvezda tima. No, problemi su daleko dublji. I nisu samo posledica loših igara Junajteda, već i skoro besprekornih izdanja konkurencije

„Mančester Siti i Liverpul su konstantni. Ekipa koja to nije odmah zaostaje na tabeli. Teško se podnosi kad su vam rivali toliko odmakli, međutim, odigrao je tek 13 kola, ima vremena da se Mančester junajted vrati. Jedini način jeste da se uđe u seriju nepobedivosti koja bi trebalo da traje sedam, osam utakmica. To jesu mali korici, ali bi značili na planu samopouzdanja“, dodao je Rajan Gigs.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar